9 Eylül 2015 Çarşamba

GDO’SUZ ALIŞVERİŞ YAPMA REHBERİ


Çok çok önemli !
Lütfen zaman ayırın ve okuyun, yararlanmasını istediklerinizi bilgilendirmek için paylaşın.
Organik etiketli ve sertifikalı ürünler satın alın. Sertifikalı organik ürünler GDO içeremezler. %100 organik, organik veya organik içeriklidir etiketi taşıyan ürünlerin içeriğinde hiç bir GDO’lu bileşen bulunamaz.
“GDO içermez” etiketi arayın.
Şirketler gönüllü olarak ürünlerini “GDO yoktur” etiketi koyabilir. Örneğin “non-GDO” ve “Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar Kullanılmadan Üretilmiştir”. Bazı ürünlerde ise sadece tek bir riskli içeriğin, örneğin “Soya Lesitin”in, GDO’suz olduğu belirtilir.
ABD tüketicilerine yönelik olarak hazırlanmış “NON-GMO SHOPPING GUIDE- How to avoid foods made with genetically modified organisms (GMOs)” rehberini, neden bizde yararlanmayalım diyerek, kendi görüşlerimi de ekleyerek özetlemeye çalıştım. Ama markaları es geçtim (bazı markalar bizim raflarda var, bazıları yok).
(*) ile etiketlenmiş cümleler kişisel yorumlarım olup, dosyanın orijinalinde aramayın.

Kokain ve Şeker Arasındaki Benzerlik Nedir?


Kokain ve Şeker Arasındaki Benzerlik Nedir?

Günümüzde pek çok insanın şeker ve yağ içeren besinlere karşı bağımlılık geliştirmesinin nörolojik anlamda iyi nedenleri var. Son yıllarda beyin üzerinde yapılan araştırma sonuçları gösteriyor ki, sorun sadece “nefsi kontrol edememede” yatmıyor…

Sorun, beynin bazı uyarıcı maddelere nasıl cevap verdiğinde yatıyor. Görünen o ki, alkol ve uyuşturucu gibi, şeker ve yağ ikilisi beynin “haz merkezi” olan dopamin merkezini harekete geçiriyor. Trilyon dolarlık hazır yiyecek endüstrisi de, şeker-yağ-tuz kombinasyonunun envai çeşitlerini kullanarak insan beyninin bu zaafiyetini paraya çeviriyorlar.

Fark Etmeden İnce Tüyolar


Doğum yapan annelerin bebeklerini kucaklarına aldıktan sonra yaşadıkları mutluluk çok önemlidir. Günümüzde hamilelik ve emziklilik dönemi bir kadının hayatında ortalama 1, 2 veya maksimum 3 kere olacağından bu dönemin keyfini çıkarması...
FARK ETMEDEN DİYETTEN ZAYIFLARKEN İNCE TÜYOLAR:

Doğum yapan annelerin bebeklerini kucaklarına aldıktan sonra yaşadıkları mutluluk çok önemlidir. Günümüzde hamilelik ve emziklilik dönemi bir kadının hayatında ortalama 1, 2 veya maksimum 3 kere olacağından bu dönemin keyfini çıkarması aslında en önemli durumdur. Ancak anneler maalesef önceliği kilo verme sıkıntısı ile ne yapacaklarını şaşırarak, stres altında geçirmektedir. Anne sütü yetecek mi? Ne zaman periyodik dönemim başlayacak? Bu aldığım kilolardan nasıl kurtulacağım karmaşası ile bu güzel dönemi baskı ile atlatmaktadırlar. Unutmayın bebeğiniz ek besine başlamadan, periyodik dönemi görmeden ve siz kendinizi ciddi olarak hazır hissetmeden kilo verme diyetine başlamayınız. Sizlere bu ay farklı önerilerle yeni doğum yapan annelerimize kilo verme tüyolarımı anlatacağım.

Tohum ve baklagil çimlendirme



Kim icat etmiş tohumları ve kuru baklagilleri çimlendirmeyi diye sorabilirsiniz. Dünyada bu işi ilk yapan kişi unvanını, Çinli imparator Shen Nung almış. Milattan önce 26. yüzyılda Shen Nung ilaçları 3 tür ayırmış. Yaşamı destekleyen ilaçlar, insan doğasını destekleyen ilaçlar ve hastalıkları iyileştirenler. Soya fasulyesi filizi insan doğasını destekleyen ve hastalıkları iyileştiren ilaçlar arasında sayılmış. 5. yüzyılda imparator Shen Nung'la ilgili olarak kaleme alınan bilgilerde; soya filizi ilave edilen diyetler, insanı her tür sindirim hastalığından, kramplardan, eklem yerlerindeki ağrılardan, akciğer sorunlarından ve cilt hastalıklarından koruyacağı yer alıyor.'
16. yüzyıl yazılarından Li Shih Chen de, siyah soya fasu İyesi n i n iltihaplara iyi geldiği ve müshil olarak kullanabileceğini, maş fasulyesinin ateş düşürücü ve alkolün etkilerini azaltıcı olduğunu, arpa filizinin ağrılara iyi geldiğini ve doğum sonrası tedavide kullanılacağını söylemiş. Çinliler geçmişte çimlendirme yöntemini kullanan tek ulus değil. Aztekler ve Kuzey Amerika yerlilerinden Navajolar da baklagiller ailesinin bazı üyelerini filizlendirmişlerdir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...