28 Kasım 2015 Cumartesi

ELMA ÇAYI İLE ÖKSÜRÜK ve BALGAMA SON..!



Kış mevsimin yaklaştığı bu günlerde çocukların ve büyüklerin en çok muzdarip olduğu konulardan bir tanesi öksürüktür. Hastalık geçse bile, uzun süre kalıcı olan öksürük için doğal çözüm yöntemlerinden faydalanılabilir.
Öksürüğün yanında bir de balgam var ise, durum çok daha kötüdür. Balgamı dışarı atmak için yine doğal çözüm yöntemlerinden faydalanmak mümkün.
Şiddetli öksürük için işte elma çayı tarifi:
1 litre suyun içine, ince dilimlenmiş 1 adet adet elmayı kabuklarıyla birlikte atın. Haşladıktan sonra çay gibi sıcak olarak için.
Balgam söktürmek için :
Elma kabukları ile yapılan çay, hem göğsü yumuşatır, hem de balgam söktürmek için idealdir. Elmanın kabukları soyularak, içine biraz tarçın, zencefil ve karanfil atılır. 10 dakika demlendirdikten sonra tüketilir.

TURP GİBİ OLMAK İÇİN TURP TÜKETİN..!



Kara turp, kirmizi turp, siyah turp… Turp yüksek oranda potasyum barındırıyor. Liften zengin, sindirimi kolaylaştırıyor. Kabızlığa da iyi geliyor.
-Karaciğere çok faydalı bir besin olan turp tam bir karaciğer dostudur. Karaciğeri kuvvetlendirir ve     şişliğini indirir.
-Sarılığa karşı da faydalıdır.
-Böbrek kumlarını ve safra taşlarını dökmeye yardımcı olur.
-Romatizma ve siyatikte faydalıdır.
-Astım ve bronşit gibi solunum yolu hastalıklarına iyi gelir. -Öksürüğü keser. İdrar söktürür ve kabızlığı giderir. Uyarıcıdır. -İştah açar. Mikrop öldürücüdür.
-Vücudu ve dişetlerini kuvvetlendirir.
-Kalp ve damar sağlığına faydalı olmasının yanında kansere karşı da koruyucu etkilere sahiptir.
-Şeker hastalarına da faydalıdır.
-Turp cilt bakımı için de yararlıdır. Cilde tazelik, saçlara ise parlaklık verir.
-Sivilce ve egzamayı geçirmeye yardımcı olur.
-Bağışıklığı güçlendiriyor. Anne sütünü de arttırdığı biliniyor.
-Soğuk algınlığı sırasında vücudu destekleyici bir yapısı var.
-Öksürüğe karşı siyah turp bal kürü ise annelerin sıkça tavsiye ettiği bir besin.
Turpun ortasından bir delik açıp üzerine biraz bal koyun ve gece boyunca balın kara turp içinden akıp altına koyduğunuz bir tabağa dökülmesini bekleyin. Ertesi gün bunu 1 yaş üstü bebekler için öksürüğe karşı kullanabilirsiniz.
Turpun Diğer Faydaları:
Nefesi tazeler, ağız kokusunu önler, kan dolaşımını hızlandırır, kabızlığa iyi gelir, sivrisinek ısırığına sürüldüğünde kaşıntıyı ve şişliği alır, ateş düşürücüdür, kan dolaşımını artırır, güçlü bir antioksidandır, ciltte görülen yaşlanmanın etkilerini geciktirir, bağışıklık sistemini güçlendirir, oksidatif stresi azaltarak kansere ve kalp hastalıklarına karşı koruma sağlar.

Arılardan Gelen Doğal Antibiyotik 'Propolis'



Tıbbı vе Arоmаtik Bitkilеr Uzmаnı Sеvil Gülsоy, prоpоlisin, аrılаrın çеşitli bitki vе аğаç kаbuklаrını çiğnеyеrеk оluşturduklаrı mаcunа bаzı еnzimlеrini еklеmеsiylе оluştuğunu vе yаrаlаrın tеdаvisindе vе аğız еnfеksiyоnundа bir аntisеptik оlаrаk dа kullаnıldığını söylеdi.

Çоk еski çаğlаrdа kеşfеdilеrеk, dоğаl bir аntibiyоtik оlаrаk kullаnılаn prоpоlisin mikrооrgаnizmаlаrа kаrşı оlаn еtkisi tеmеl kаrаktеri оlduğunu, ilаç özеlliklеri nеdеniylе еski çаğlаrdаn bеri insаnlаr tаrаfındаn kullаnıldığını bеlirtеn Aksuvitаl Tıbbı vе Arоmаtik Bitkilеr Uzmаnı Sеvil Gülsоy, "Prоpоlis Yunаncа bir kеlimе оlup 'prо' 'sаvunmа' аnlаmınа vе 'pоlis' 'şеhir' аnlаmınа gеlmеktеdir vе аrılаrın çеşitli bitki vе аğаç kаbuklаrını çiğnеyеrеk оluşturduklаrı mаcunа bаzı еnzimlеrini еklеmеsiylе оluşur" dеdi.

Prоpоlisin, yаrаlаrın tеdаvisindе vе аğız еnfеksiyоnundа bir аntisеptik оlаrаk dа kullаnıldığını аçıklаyаn Gülsоy, ürünün 17'inci yüzyıldа Lоndrа'dа rеsmi ilаç оlаrаk listеlеndiğini vе аynı yıllаrdа аntibаktеriyеl аktivitеlеrindеn dоlаyı Avrupа'dа önеm kаzаndığını kаydеtti. Günümüzdе gеlişеn ilаç sеktörü ilе bеrаbеr insаnlаr hаstаlıklаrı için prоpоlis yеrinе zаmаnlа аntibiyоtiklеrе bаşvurmа аlışkаnlığı kаzаndığını vе bаğışıklık sistеmlеrinin dе bu аntibiyоtiklеrе bаğımlı hаlе gеldiğini bildirеn Sеvil Gülsоy, "Sаğlık bаkаnlığının gеrçеklеştirdiği аrаştırmаyа görе Türkiyе аntibiyоtik kullаnımı 40 Avrupа ülkеsi аrаsındа birinci sırаdа. Türkiyе'dе kullаnım аlışkаnlığı hаlinе gеlmiş оlаn аntibiyоtiklеrin yоğun kullаnımı sоnucundа bаktеrilеrin bаğışıklık kаzаnаrаk dаhа güçlü hаlе gеldiği vе bir sürе sоnrа еn küçük rаhаtsızlıklаrlа bilе vücudumuzun sаvаşаmаyаcаk hаlе gеlеcеği öngörülüyоr" ifаdеlеrini kullаndı.

Aksuvitаl Tıbbı vе Arоmаtik Bitkilеr Uzmаnı Sеvil Gülsоy, sözlеrinе şöylе dеvаm еtti: "Türkiyе gündеmindе 'Antibiyоtik Kıyаmеti' оlаrаk duyulаn vе dünyаcа bir çоk uzmаnın аçıklаmış оlduğu оrtаk görüş şu şеkildе; Sоn çаrе оlаrаk bаşvurulаn güçlü аntibiyоtiklеrdеn Cоlistin'е dirеnç göstеrеn bаktеrilеr sоnucundа sık görülеn еnfеksiyоnlаr cаn аlırkеn, аntibiyоtiklеrе bаğlı аmеliyаt vе kаnsеr tеdаvilеri tеhdit аltınа girеbilеcеği öngörülüyоr. Oysа 1950'lеrdеn sоnrа, gеlişеn tеknоlоji yаrdımıylа, bilim аdаmlаrı prоpоlisin önеmli bilеşiklеrini izоlе еtmеyе bаşlаmışlаr vе insаnlığа birçоk yаrаr sаğlаdığını sаptаmışlаrdır. Dоğаl аntibiyоtik оlаrаk kullаnılаn vе bаğışıklık sistеmini dе güçlеndirici dеstеği оlаn prоpоlis; yüzdе 50 rеçinе, yüzdе 30 mum, yüzdе 5 pоlеn, yüzdе 5, minеrаldеn, yüzdе 10yаğ аsitlеrindеn оluşmuştur. Aslındа prоpоlisi dеğеrli kılаn bu yüzdе 10'luk yаğ аsidi içеrеn kısımdır. Bu kısımdа yаğ аsitlеri vе vücudumuzun ürеtеmеdiği dışаrıdаn аlmаk zоrundа оlduğumuz еsаnsiyеl yаğlаr mеvcuttur. Prоpоlis örnеklеrindе bitkisеl kаynаğа bаğlı оlаrаk 150-200 bilеşik vеyа kimyаsаl mаddе sаptаnmıştır". Prоpоlisin rоlünün аslındа аrılаrı hаstаlıklаrа kаrşı kоrumаk оlduğunu bеlirtеn Gülsоy, "Kоvаn sıcаk vе nеmli оlduğu için mikrооrgаnizmаlаrın ürеmеsinе uygun bir оrtаm sаğlаr. Arılаr dа kоvаnlаrın özеlliklе iç kısmını prоpоlislе kаplаyаrаk bаktеri vе fungustаn kоrunurkеn, gеnç аrılаrı dа hаstаlıklаrdаn kоrumuş оlur. Dışаrıdаn gеlеn tаşıyаmаyаcаğı büyüklüktеki zаrаrlılаrı dа prоpоlislе kаplаyаrаk hеm kоkusunu еngеllеmiş hеm dе mikrооrgаnizmаlаrın ürеmеsini еngеllеr. Ayrıcа dışаrıdаn gеlеn аrılаr dа prоpоlislе fırçаlаnаrаk kоvаnа аlınır. Böylеcе еnfеksiyоnun girişi еngеllеnеrеk stеril bir оrtаm sаğlаnır" diyе kоnuştu. Çеşitli mеdyаtörlеr üzеrindе dеnеnеn prоpоlisin kimisinin üzеrindе bаskılаyıcı kimisinin üzеrindе uyаrıcı еtkisiylе bаğışıklığı düzеnlеdiğini bеlirtеn Sеvil Gülsоy, "Antibiyоtiklеrin еtkisini gidеrеk kаybеttiği günümüzdе mikrооrgаnizmаlаrın sаvunmа kаlkаnını kırаrаk hücrе içinе girmеsini sаğlаmаktаdır. Antibiyоtik оlmаdığı hаldе yüksеk аntibiyоtik özеlliklеr göstеrеn prоpоlis sоn yıllаrdа özеlliklе kаnsеr tеdаvilеrinе оlumlu еtkilеriylе biliniyоr. Bu yüzdеn bir çоk ünivеrsitеdе аrаştırmа kоnusu оlmuştur. Kаnsеr tеdаvisindе, kеmоtеrаpi vе rаdyоtеrаpidе mеydаnа gеlеbilеcеk оrgаn hаsаrını еngеllеmеyе yаrdımcı оlur" ifаdеlеrini kullаndı. Yаpılаn аrаştırmаlаr sоnucundа prоpоlisin kullаnım аlаnlаrını dа аrttırdığını bеlirtеn Gülsоy, Aksuvitаl bünyеsindе vе birçоk kаnаldа çеşitli sıvı ,hаp sаf оlаrаk bulunаbilinеn prоpоlisin, kоzmеtik ürünlеrindе, mоbilyа sаnаyindе vе diş tеmizlеmе iplеrindе, bоzulmаyı önlеmеk аmаcıylа gıdа sаnаyindе kullаnıldığını söylеdi. Probolisin Faydaları: Anti-bakteriyel, anti-fungal(mantar), anti-viral, ateş düşürücü, antiseptik ve kolesterol düşürücüdür. Gözün yüksek basıncını azaltır.Soğuk algınlığına iyi gelir. Ağız içi sağlığı ve sindirim sorunlarının giderilmesi için kullanılır. İçeriğindeki flavonoid oranı yüksektir. Flavonoidler bilindiği gibi en güçlü antikoksidanlardandır.

Propolisin araştırmalar sonucu belirlenmiş bazı faydaları şöyledir:

Yaraların iyileşmesini 4 kata kadar hızlandırır.
100 kata kadar antibiyotik etki içerdiği tesbit edilmiştir.
Çok güçlü antioksidandır.
Her gün bir kaç kez Propolis ekstarktı ile gargara yapıldığında, plak oluşumunu önler.
Diş eti iltihabı ve ağız içi ve gırtlak enfeksiyonlarını giderir.
Diş abselerine, çürüklere, ağız kokusuna karşı kullanılır.
Diş beyazlatılmasına yardımcı olur.
Sedef hastalığına iyi gelir.
Deri enfeksiyonlarını giderir.
Mantar ve zor öldürülen bakteri çeşitlerini engeller.
Soğuk algınlığına iyi gelmektedir.
Solunum enfeksiyonlarında; faranjit, kronik bronşit, nezle, burun iltihabı hastalıklarında etkin çözümdür.
Şampuana katıldığında saç sağlığına ve kepeğe karşı faydalıdır.
Sindirim sistemi rahatsızlıklarına iyi gelir.(Bağırsak Paraziti, ülser, mide iltihabı..vs)
Kulak enfeksiyonlarına devadır.(İç kulak- dış kulak iltihapları, akut kulak rahatsızlıkları)
Bağışıklık sistemi bozukluklarını düzeltir.
İltihaplanmaların her türüne faydalarıdır.(Vajina-uterus, aseptik necrosis, iltihaplanmış yaralar.. vs.) Tüberküloza denenmiş devadır. Ülserlilere super etkin devadır. Akut ve kronik kolite çözümdür.


27 Kasım 2015 Cuma

Tarhananın bilmediğiz yararları



- Bol miktarda A, B ve özellikle C vitamini, bol fosfor, iyot, silis, kükürt gibi vücuda çok faydalı maddeler vardır.

- Tarhananın vücuttaki fazla tuzu da attığını belirten uzmanlar, pankreası çalıştırarak insülin ifrazatını artırdığını, kanda şeker seviyesini ortaladığını kaydediyorlar.

- Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.

- Nefes borusundaki pislikleri temizler.

- Damar tıkanıklığı ve daralmasını önler.

- Doğal tokluk hissi verdiğinden dolayı zayıflama ilacıdır.

- Birçok yiyecekte olmayan P ve K vitaminlerini içerir, P vitamini kanamaları önler ve yumuşatır, K vitaminide kanın pıhtılaşma kabiliyetini artırır.

- Kansere karşı önemli bir koruma sağlayan antioksidan etkili quarcetin açısından en zengin bitki olan soğan tarhananın içindedir.

- Bağırsak temizlemede birebirdir.

- Astım ve bronşit hastaları için ön tedavidir.

- Çok etkili kolesterol düşürücü, mide asiti düzenleyicidir.

- Soğuk algınlığına karşı etkili vitaminler içerir.

- Cilt sıklığını korur.

- Acidophilus özellikle kadınlarda, cinsel organlardaki iyi ve kötü bakterilerin dengelenmesini sağlar.

- Yağ yakma özelliği olduğundan dolayı karın bölgesindeki zararlı yağları vucuttan atmaya yardımcı olur.

- Betaceroten antioksidan görevi görür. Kansere yol açan ve gözlere zarar verebilecek olan kimyasalları engeller.

- Yüksek kan basıncı düşürmeye yardımcı olur.

24 Kasım 2015 Salı

İdrar Rengi



İdrar Rengi, İdrar analizi, çok uzun yıllardır vücuttaki sırları ortaya çıkaran bir yöntemle oluşmuştur. Çünkü vücudunuzdaki sirkülasyon halindeki bir çok madde bakteriler, mantarlar, fazla şeker ve protein gibi sonunda idrara düşer. İdrar, vücuttaki atıkların atılmasında önemli bir rol oynar. Böbreğin kandan süzdüğü fazla su suda çözünebilen maddeler, idrar yoluyla dışarı atılır. Toksinler ve vücutta birikmesi zararlı birçok madde, vücuttan idrar sayesinde uzaklaştırılır. Böbrekler idrar üretiminden sorumlu organlardır. Böbrekler sürekli kanın filtre edilmesini sağlarlar. Böbrekler kanı filtre ederken su, şeker, amino asitler, vitaminler ve diğer hayati maddelerin kan dolaşımına geri dönmesini sağlar. Bu sürekli filtrasyonun sonunda üre, ürik asit, kreatinin, hormon atıkları ve toksinler gibi atık maddeden kaynaklanmaktadır. Böbrek hastalıklarında bu filtrasyon ve idrarın seçici geri emiliminin evrelerinde bir hata olduğunda, idrarın bu soluk rengi bazen değişir. Bu bozukluklara bağlı olarak kırmızı kan hücreleri, beyaz kan hücreleri, proteinler ve boyalar gibi maddeler idrar renginde değişimlere neden olur. Bu renk değişikleri tanı koymada önemlidir.

İdrardaki koku ve renk değişimi, akşam yediklerinizin dokunması gibi basit bir olayın göstergesi olabildiği gibi, enfeksiyon ve kanser gibi çok tehlikeli hastalıkların da göstergesi olabilmektedir. İdrar rengi genellikle vücuttaki bir problemin göstergesidir. Renk bir çok şeyin önemli bir göstergesi olabilir. Tıpta, çoğu zaman normalden sapma herhangi bir renk değişikliği kliniğe yansır.

20 Kasım 2015 Cuma

Sağlık doğada


Beyninizi daha iyi çalıştırın


1-İnsan beyninin ayaktayken ve açık havadayken yaklaşık yüzde 10 daha fazla çalıştığı düşünülmektedir.Önemli kararlarınızı alırken kapalı alandaysanız,''volta atmayı''deneyebilirsiniz.

2-Yürüyerek kolları sallamak beynin performansını olumlu etkiliyor.Önemli kararlarınızı açık havada,kollarınızı sağa sola sallayarak yürürken almaya ne dersiniz ?

3-Yabancı bir dil öğrenme beyni güçlendiriyor.Her gün birkaç yabancı ya da yerli yeni kelime öğrenip,kullanabilirsiniz.Sözlük okuyabilirsiniz.Alışveriş listesi veya telefon numaralarını ezberlemeyi deneyebilirsiniz.

17 Kasım 2015 Salı

Amerikan paraziti


Kuzey Amerikada bir parazitin vücudunuzu kendi beslenme alanı olarak kullanacağını önce midenizi sonra da tüm sindirim sistemini kontrol altına alacağını vücudunuzu içten dışa yavaşça parçalarken, sizi aniden yiyecek aşermeye zorlayacağını kimse düşünemezdi.

Hükümetler sonunda New York ve Meksikada bununla uğraşmak ve durdurmak için ciddi tedbirler almayı kabul ettiler. Ama siz bunu izlerken çok geç kalınmış olabilir. Adım Craig Competer Whole Body Research International’da gıda bilimi direktörüyüm. Son 24 ayımı, biliminsanları ve doktorlardan oluşan ekibimle Amerikada 250 milyon kişiye bulaşmış bu paraziti durduracak bir yol arayarak geçirdim.

Belki de en korkunç şey, belirtilerin yavaşça ortaya çıkması, sizi tamamen ele geçirinceye kadar, ve tıbbı destek almaya zorlayana kadar, yorgunluğu, kilo almayı ve uykusuzluk gibi belirtileri anlayamıyoruz. Önümüzdeki bir kaç dakika size bulaşıp bulaşmadığını anlamak için yapabileceğiniz basit bir test göstereceğim.

Geri dönüşü olmayan bir hasar vermeden nasıl kurtulabiliriz?

Aynı zamanda hükümetin buna izin vererek nasıl çuvaladığını ifşa edeceğim, ve bunu düzeltmek için nasıl çabaladıklarını…

16 Kasım 2015 Pazartesi

CANDİDA MANTARI ..3


NASIL KURTULACAĞIZ ?
..
PROBİYOTİKLER İLE
BIOTERAPİ.............
..
Candida mantarı ile birlikte aslında bağırsaklarımızda daha bir çok hastalıkta
ortaya çıkmaktadır.
Bağırsaklarımızdaki sorunun yansıdığı her organımız ve vücudumuzun hemen hemen her yeri normalin dışına çıkmıştır.
Yaşamımızın kalitesi hızla düşmüş, sürekli mutsuz ve huzursuz tablo hakim olmuştur.
....
2.BEYİN MERKEZ..
Bağırsaklarımız beslenmenin ana yatağı.
Bağışıklık sistemininde merkezi...
Sindirim sistemimizin en büyük alanı..
Bağırsaklarımız hasta ise bütün vücut hasta demektir demiş hipokrat ..
...
Mutlaka çok bilinçli olanlar ;nedenlerini ve kaynaklarını çok anladıklarından dolayı bir önceki yazıda yazanları tamamen hayatlarından çıkaracaklardır.
Hala damak tadımım bırakmam , ilaç içerim geçer ,ama kendimi tutamıyorum veya açmı kalacağız ,hayata bir kere geliyoruz tadını çıkaralım gibi sözler söyleyebilenlerin zeka düzeyi ise bizim konumuzun dışındadır.
...

CANDİDA MANTARI.. 2


NERDEN BAŞIMIZA ALDIK BU BELAYI
ÖLDÜRMÜYOR SÜRÜNDÜRÜYOR.
..
Candida mantarı üzerine epey yazılar var .
Araştırmalar yayınlanıyor.
Ancak tedavisi konusunda henüz net çözüm yok.
Aslında iki yolu var.
1.YOL;Suçluları bulmak ve onları ortadan kaldırmak
2.YOL;Mantarların sayısı azaltmak,onları baskılamak ve yok etmek.
...
SUÇLU KİM ?
Candida mantarını biz vücudumuza nereden aldık.?
Bu mantar bize nasıl geldi.?
Biz nerede hata yaptık.?
Şairin dediği gibi;
''Söylemeye dilim varmıyor ama kabahatin çoğu senin''
Daha ileri gidelim ; SUÇUN TAMAMI SENİN diyelim..
Anormal insanlar olduk,normalin dışına çıktık.
Anormal beslenmemiz suç ...

CANDİDA MANTARI


Dünyanın % 50'sine yakın insanda bulunduğu söyleniyor.
Başımızın belası ...Dünyanın her yanına yayılmış durumda 
Her yerde karşımıza çıkıyor.
Kaçmaya çalıştıkça o bize yapışıyor..
Girdiği yerden bir daha çıkmıyor
CANDİDA ;
Ağızımızda aft ,uçuk
Kadınların genital bölgelerinde akıntı
İdrar yolları enfeksiyonu
Bebeklerin altında pişik
Midede hazımsızlık
Karında şişkinlik ve sürekli gaz
Sıkıştıran gazdan dolayı zor nefes alma
Yüzde akne ve sivilce
Ayak ve el tırnaklarında mantar
Dilde beyaz lekeler
Allerjik astım,nedeni belirsiz kaşıntılar
Eklem ve kaslarda ağrı
Göğüste sıkışma hissi
Sürekli ağız kokusu
Sürekli artan tatlı krizleri
Aşırı ekmek tüketme eğilimi
Unutkanlık
Uyuşukluk
Depresif halleri,sinirlilik,panik atak
Migren ve sürekli baş ağrıları
Saçlarda yağlanma ,solukluk ve cansızlık
Darbe esnasında çabuk morarma


12 Kasım 2015 Perşembe

İŞLENMİŞ ET ÜRÜNLERİ SOSİS,JAMBON,SALAM NEDEN KANSEROJEN ?


GELENEKSEL SUCUK ,PASTIRMA NEDEN SAĞLIKLI ?

Nitrat ve nitrit, et ürünlerinde renk stabilitesini sağlamak, mikrobiyal gelişmeyi kontrol altına almak ve kür edilmiş et ürünlerinin karakteristik yapısını oluşturmak amacıyla yaygın bir şekilde kullanılıyor.
Hızlı fermentasyon yapmak için tercih ediliyor genellikle ..
1 günde hazır olması için nitrat ve nitrit kullanılıyor
Et ürünlerinde kullanılan nitrat ve nitrit az olduğunda ürünün rengi değişir.
Ürün bozulmaya başlar.
Ölçüler kaçtığında sorunlar başlıyor..
Nitrat fazla olduğunda, nitrit'i arttırır
Nitritte nitrozaminleri çoğaltır.

NİTROZAMİNLER EN GÜÇLÜ KANSEROJENLERDİR
Yedikleriniz sizi tamamen çok hızlı bir şekilde garantili kanser yapacaktır
Bu yüzden bir çok ülkede sosis,salam ve jambon gibi endüstriyel ,işlem gören et ürünleri tamamen yasaklanmıştır.
Günde şu kadar az yerseniz bir şey olmaz demek tamamen yanlıştır,suçtur.
Azıda kanserojendir çoğuda ..
Vücuda aldığınız bu kanserojen maddeleri sanki doğal olarak dışarı atabiliyorsunuz
Yerleştiği zaman ev sahibi oluyor kiracı değil.
KANSERDEN ÖLÜME GİDEN YOLCULUĞUN BİLETİ BUNLAR..

İNSÜLİN DİRENCİ.........



KARBONHİDRATLARIN
ŞEKERLERİN BEDENİMİZE VERDİĞİ ZARAR..
......
İNSÜLİN NEDİR?
İNSÜLİN BİR HORMONDUR
İnsülin; pankreas bezinden salgılanan, kan şekerini düşürücü etki yapan, yağ dokusunu azaltan ve protein yapımını artıran önemli bir hormondur.
İnsülin, kandaki şekerin kandan ayrılarak hücre içine girmesini sağlar.
...
ENERJİ VERİR !..
Kanda yüksek olan insülin önceleri kan şekerini hücrelere sokar, ancak hücrelerin alabileceğinden daha çok enerji vücuda girerse insülin artık bu görevini yapamaz hale gelir.
İnsülin hormonunun kanda fazla bulunmasına rağmen yeterince etkili olamamasına insülin direnci (rezistansı) adı verilir.

İMMÜN SİSTEMİNİ GÜÇLENDİR KIŞA TASASIZ GİR!




Yaz boyunca doğa tüm canlılarıyla kışa hazırlanır, hatta bazı canlıların yegane çabası kışı sağ salim geçirmektir, çünkü neslinin devamlılığı buna bağlıdır. İnsanlar ise tarhana, salça, meyve kuruları, pekmezler, turşular kurmanın dışında kışa başka nasıl hazırlanmalılar? Tabiki modern çağda yaşadığımız için en akıllı kış hazırlığı para tasarrufudur, bu yakacak ve uygun giyisinin dışında olası hastalık masrafları için de gereklidir. Evet doğrudur, fakat biraz da bizim hastalanmamak için çaba göstermemiz gerekir, farkındalık yaşayıp harekete geçmelidir.



Sağlık açısından en mantıklı kış hazırlığı sağlıklı kalmayı hedeflemektir. Bu da bilindiği üzere immün sistemi sayesinde gerçekleşebilir. İmmün sistemini güçlendirmek özellikle sıcak mevsimden soğuk bir döneme geçerken önem taşımaktadır. Çünkü  vücudumuz   soğuk mevsimde daha fazla direnç göstermek durumundadır.



İmmün sistemi nedir?



İmmün sistemi (lat. immunis, dokunulmaz, hür, temiz anlamında) hayvan ve insan gibi yüksek mertebedeki canlı varlıkların biyolojik savunma sistemlerine denir, zira bu sistem hastalık ajanları tarafından doku hasarına izin  verilmesini engeller. Bedene giren zararlı mikroorganizmaları, yabancı maddeleri elemine eder ve ayrıca kanser hücrelerinde olduğu gibi bedenimizin ürettiği fakat dejenere olmaları sebebiyle bulunduğu bedene zarar verici hücreleri tanımlayarak imha edecek yeteneğe sahiptir.

Bağışıklık sistemi olarak da tanımlanan immün sistemi değişik organlardan (ör. lenf düğümleri, dalak, apandisit, timus bezi) , hücre tiplerinden (ör. T ve B Limfositler) ve moleküllerden oluşan karmaşık bir ağdır.

İmmün sisteminin olgunlaşması ve yaşlanması

İmmün sistemi anne rahminde ve doğumdan sonra belli bir süre hastalık ajanlarıni gerektiği şekilde karşı koyacak durumda değildir. O nedenle cenin ve bebek anne antikorları sayesinde korunması gerekmektedir, bu anne rahminde plasenta ve doğum sonrasında anne sütü üzerinden sağlanmaktadır, zamanla çocuk kendi savunma sistemini geliştirir ve de olgunlaştırır. Bu demek değildir ki bu sistem ölene kadar aynı verimlilikle işlev gösterir. Birçok değişik iç ve dış etkenlerden,  psikolojik sebeplerden dolayı bu sistem zayıflayabilir hatta zamanla yaşlanır. O nedenle ilerleyen yaşla hastalıklara karşı direncimiz doğal olarak azalmaktadır. Bir yandan genel olarak tüm organ sistemlerinde hastalıklar oluşabilir, diğer yandan ise immün sisteminin kendisinde bile fizyolojik problemler oluşabilir ki bu tip hastalıklar başta kanser sebeplerindendir.

Şunu  vurgulamak  gerekir  ki, hem yaşanan psikolojik olumsuzluklar  hem de fizyolojik organ rahatsızlıkları imün sisteminin zayıflamasına sebep olur. İmmün sistemini güçlendirmek hangi tedavi yöntemi tercih edilirse edilsin kanser tedavisinde en baştan itibaren ve devamlı uygulanması gerekmektedir. Ancak bu şekilde gerçekleştirilen tedavi uygulamalarında kanser vakalarında olumlu sonuçlar alındığı gözlemlenmektedir. Tabiki bu duruma, doğal tıp felsefesi ile bakıldığında, bir nevi sebebe yönelik tedavi uygulması görünür. Sebep çok farklı alanlarda olsa bile yine de immün sistemi güçlendirilmesi  sayesinde  hastalarda  nisbeten  olumlu gelişmeler gözlemlenmektedir.



İmmün sistemini zayıflatan faktörler

 Yaşlanmak doğal bir süreçtir fakat beraberinde otomatikman immün sisteminin zayıflamasınıda getirir. Bunun dışında bir sıra başka faktörler bağışıklığımızın gücünü düşürür.

Şu sebeplerden dolayı sağlık durumu zayıflar:

- Temiz hava, su ve ışık eksikliği

-Uzun ve kronik bir hastalık dönemi

- İlaçlı immünsüpresse uygulaması yani immün sistemini baskılayıcı ilaç tedavisi

- Organ nakli

- Düzenli nikotin, alkol ve uyuşturucu tüketimi

- Yetersiz beslenme, dolayısıyla vitamin, mineral ve iz elementlerin eksikliği

- Çevre zehirleri, ışın ve radyasyona maruz kalma

- Psikolojik faktörler

- Sürekli stres durumu

- Yetersiz uyku

-Yetersiz hareket

- Aşırı soğuğa maruz kalma, üşüme

İmmün sistemini güçlendirici önlemler

Sağlıklı ve güçlü bir immün sistemi sayesinde  hastalık ajanlarına karşı kendimizi savunuruz ve böylelikle hastalanmayız. Aynı zamanda mevcut hastalıkların tedavisi ve daha kısa bir nekahat dönemi için de immün sisteminin güçlenmesi gerektiğini yukarıda vurgulamıştık.

- Sağlıklı bir yaşam için gerekli faktörlerin başında temiz hava, su ve ışık ile beraber düzenli hareket şarttır.

-  Beslenme: Buna ek olarak sağlıklı yaşamın temelini oluşturan ve organizmamızın tazelenmesini, dengeli bir beslenme ile sağlarız. Burada tükettiğimiz gıdanın kalitesi çok önemlidir, mümkün olduğunca kimyasal maddelerle işlem görmemiş, mevsimsel, bölgesel, rafine edilmemiş ve de taze gıdalar tüketilmelidir. Bunların gerekli besleyici maddeleri içermesi gereklidir. ör. vitaminler, proteinler, yağlar, karbonhidratlar , Demir, Çinko ve Selenyum  başta olmak üzere mineraller. Kış döneminde kök yumru (kereviz, turp, kırmızı pancar, havuç, yerelması...), soğanlı keskin (pırasa, soğan, sarımsak...), lahana, ıspanak, pazı, roka, tere gibi toprak üstü sebzeler tüketilmeli.

- Yeterli uyumalı ve stresten uzak durmalıdır.

Ayrıca şu uygulamalar kışa hazırlık olarak immün sistemimizin güçlenmesine yardımcı olacaktır:

-        Hamam, sauna ve kaplıca ziyaretleri

-        Soğuk-sıcak dönüşümlü duşlar, beden fırçalamaları,

-        Masajlar, yoga, şiatsu ve diğer rahatlatıcı beden uygulamaları,

-        Temiz havada yürüyüşler, doğa gezileri ve gürültüsüz ortamlarda bulunmak,

-        Kişiye iyi gelen kültürel etkinlikler, sevilen insanlarla birlikte vakit geçirmek.

                         



Şaduman Karaca (Doğal Tıp Uzmanı)

www.sadumankaraca.com

11 Kasım 2015 Çarşamba

Vicks'in bilmediğiniz faydaları


VICKS çocukluğumuzdan günümüze kullanılan bir merhemdir. İçinde bulunan kafur ve mentol sayesinde sürülen noktalarda ki kılcal damarları genişleterek toksin attırır ve ağrıyı azaltır. Ayrıca ökaliptol, terebentin, mentol sayesinde solunum yollarını düzenler, akciğerlerde salgıyı arttırır. VICKS’i sadece solunum yolları için kullanıyorsanız yanılıyorsunuz. İşte, VICKS’in bilinmeyen faydaları ;


9 Kasım 2015 Pazartesi

Bir ısırıkta Mutlu Eden 6 Mucize Yiyecek!


Yaz rehavetinden midir, termometre rakamlarından mıdır, tatil dönüşü / gidemeyişi sendromundan mıdır bilinmez… Bu aralar canınız sıkkın mı sanki biraz? Evet derin nefes alın, pozitif düşünün olumlama yapın vb gibi tavsiyelerimiz hep var. Ancak bu sefer işin mutfağına değinmek istedik. Çaktırmadan modumuzu yükselten yiyecekler olduğunu biliyor muydunuz? Bakın neler var!


1- Pazı!

University of York and Hull York Medical School’da yapılan bir araştırmaya göre depresyon ve folik asit arasında ciddi bir bağlantı var. Folik asit düşüklüğü, depresyonun tetikleyicisi. Pazının içinde bulunan yüksek folik asit, ‘çaktırmadan’ modumuzun yükselmesine sebep oluyor.

BAĞIRSAKLAR HER GÜN DURMADAN BEYNİNİZE HİKAYELER ANLATIYOR ONUNLA KONUŞUP SOHBET EDİYOR..


..
2. Beyin olan bağırsaklar 1. beyine nazaran daha fazla aktivite ve performans içindedir.
1.beyin gözlem yapar ,ama 2.beyin olan bağırsaklar ise hem gözlem yapar hemde önlemler alır,harekete geçer.
.................
Sinir sistemini yönetirler..
Özellikle kalın bağırsak duvarında daha çok bulunan sinir hücreleri olan nöronlar aracılığıyla beyin ile sürekli iletişim halindedir.
Bağırsaklardaki probiyotikler tüm iletilerini bu nöronlarla alırlar ve gönderirler.
Probiyotikler doğumdan itibaren tüm bilgileri olanı biteni kaydederler.

Boş Mideyle 4 Bardak Su İçince Bakın Neler Oluyor?


Japonların uyanır uyanmaz ilk iş olarak su içme alışkanlıkları olduğunu biliyor muydunuz? Çok eski tarihlere dayanan Japon Su Terapisi pek çok hastalığı iyileştirmede kullanılıyor. Su içmenin faydaları üzerine yapılan ve literatüre geçen araştırmalar da her geçen gün artmakta. Japon Su Terapisi baş ağrısı, gastrit, diyabet, hiper tansiyon, astım, kabızlık, ishal, göz hastalıkları, hemoroid, bronşit, tüberküloz, kalp problemleri, epilepsi, kulak burun boğaz hastalıkları, artirit, kanser, adet düzensizlikleri, böbrek ve idrar yolları rahatsızlıkları gibi oldukça ciddi ve yaygın pek çok hastalıkla mücadelede kullanılan doğal bir yöntemdir.

Vücudu Temizleyen 4 Çay



Vücutta toksik birikmesi, sık rastlanan bir durumdur ve bir çok yolla vücutta toksinler birikebilir. Bu nedenle, bu yazımızda, evinizde, doğal malzemelerle kolayca hazırlayabileceğiniz harika çay tarifleri veriyoruz.

Toksin Attırıcı Ev Yapımı Çaylar

Vücudumuz fazla toksin biriktirdiğinde, bazı yollardan kendini belli edebilir. Derideki bozulmalar ve sık sık soğuk algınlığına yakalanma, bunlar arasındadır. Ayrıca karaciğer problemleri de görülebilir, fakat tüm bu sorunlardan, vücudu düzgün bir şekilde arındırarak kurtulabiliriz.

Vücuttaki toksinlerden düzgün bir şekilde kurtulmak için, doğal arındırıcı yiyecekleri deneyebiliriz. Bunlar etkilerini göstermezse, tedavi amaçlı kullanılan bitkilere başvurabiliriz. Aşağıda, vücudu temizleyecek 4 çay tarifinden bahsedeceğiz.

Bu çayları, 3 haftaya kadar tüketebilirsiniz ve bu çayların içinde şeker kullanmadan, doğal tatlandırıcılar kullanabilirsiniz. Kahvaltıda içtiğiniz çay ve kahveyi bu çaylarla değiştirebilir; veya öğle ve akşam yemeklerinden sonra tüketebilirsiniz.

Bu karışımlar, uygulaması çok kolay olduğu için, pek etkili olmadıklarını düşünebilirsiniz fakat hepsi oldukça etkilidir. Bir bardak kaynar suya, tarifteki kurumuş bitkiden ilave edin; 5-10 dakika boyunca demlenmeye bırakın ve size iyi geleceklerinden emin olarak, şifa niyetine tüketin.

8 Kasım 2015 Pazar

Temel olarak 3 tip D vitamini vardır

Prof. Dr. Canan Karatay‘ ın yazısı:


Adı vitamin olmasına rağmen, aslında vitamin değil, hayatta kalabilmemizi sağlayan son derece önemli bir hormondur. Yağda erir. Gezegenimizde yaşayan tüm canlıların ‘hayat’ kaynağı olan güneşten sağlanır.

Temel olarak 3 tip D vitamini vardır (D1, D2, D3).

D3 vitamini hayvanlara ve insanlara ait bir hormondur. Vücudumuzda bulunan her hücrenin D3 vitaminine ihtiyacı vardır. Bu nedele bütün hücrelerimizde D3 vitamini reseptörleri bulunur. D1 ve D2 vitaminleri de bitkilerde bulunan, ancak hayvansal D3 vitaminine oranla etkisi daha zayıf olan D vitaminleridir.

D 3 vitamini vücudumuzda üretilememektedir; ancak ve ancak günışığında bulunan ultraviyole-B ışınları derimize ulaşınca, derimizde üretilebilmektedir. İşte bu nedenle ‘güneş’ hayattır.

Son yıllarda yapılan bilimsel araştırmalarla, D3 vitaminine vücudumuzda bulunan tüm hücrelerimizin gereksimi olduğu ortaya çıkmış, tüm hücrelerimizde D vitamini reseptörlerinin bulunduğu gösterilmiştir [1] [2]

7 Kasım 2015 Cumartesi

KARBONAT KONUSU VE YOĞUNLUKTA ALKALİ BESLENME GEREKLİLİĞİ


Karbonat tüketimi ile ilgili kafalarda oluşan soruların açıklığa kavuşturulması konusunda yoğun talep üzerine aşağıdaki kısmi çeviriyi hazırladım, ilgileneceğini düşündüğünüz grup ve kişilerle paylaşırsanız sevinirim.
.................................

6 Kasım 2015 Cuma

Minik Mucize: Filizlenmiş tohum...

NEDEN?


24 saat bize yetmiyor. Genel yorgunluk hali düşük verimli yaşamamıza yolaçıyor. Bugünün işini yarına erteleyip duruyoruz. Bu bizi ayrıca mutsuz ediyor. “Akşama hallederim...” diye sabah niyetlenip, akşam sadece bilgisayar, TV ile oyalanıyoruz.

Unutuyoruz; güç bulup gidemediğimiz konserler, kaçırdığımız sergilere hayıflanıp duruyoruz;       çabuk sinirlenip çabuk sabırsızlanıyor, çocuklara yeterince anlayışlı davranamıyoruz diye üzülüyoruz, ve eşimizle konuşurken.....

Her zaman elimizin altında olan fasulye, mercimek, bezelye, nohut, buğday... Bir cam kavanoz ve bir tülbent ile birkaç gün içinde mucizevi bir dönüşüm geçirebilir ve yaşam kalitesini yükseltmekte ve bağışıklık sistemimizi güçlendirmekte dev bir katkı sağlayabilir.

E vitaminin yüksek oranı doğurganlığımızı, kalsiyum oranının yüksekliği kemik yapımızı, enzim çeşitliliği barsak florasını destekler. Ve cildimiz, ve saçlar... liste sayfalar boyunca uzayıp gidebilir..

5 Kasım 2015 Perşembe

Tarçınlı-balın-mucizevi-etkisi



Tarçınlı bal tek kelime ile mucizevi doğal bir ilaç. Kanserden kilo vermeye, kalp hastalıklarından kolesterole, soğuk algınlığından cilt enfeksiyonlarına kadar iyileştiremediği hastalık yok gibi..

Hindistan’da bir geleneksel tıbbi tedavi yöntemi ile balın yanık tedavisindeki etkisin kıyaslandığını ve 1 haftanın sonunda balla tedavi edilen yanıkların %91, diğer yöntemle tedavi edilenlerin %7 oranlarında enfeksiyon riskinden korunduğunu biliyor muydunuz?

Karbonatın Mucizevi Kullanım Alanları


 Evrendeki yaşam belirli bir pH dengesi üzerine kurulmuştur. Çevrenizdeki ve vücudunuzdaki pH dengesini korumak son derece önemlidir. Son derece basit ve doğal bir ürün bu dengeyi korumamıza yardımcı olabilir. Evet o basit ve doğal dediğimiz ürün karbonat yani sodyum bikarbonat. Evinizde mutlaka bulundurmanız gereken bu mineral pH seviyesini dengeler. Peki, pH dengesini korumaktan başka ne işe yarar? İşte size cevabı:

KİŞİSEL BAKIM


1- Diş macununuzu hazırlayın: Karbonat ve %3 hidrojen peroksitten elde edilen macun floridsiz diş macunu olarak iyi bir seçenek olabilir.

2- Nefesinizi tazeleyin :1 çay kaşığı karbonatı yarım su bardağı suya ekleyin. Bu karışımdan ağzınıza bir miktar alın, ağzınızı iyice çalkalayın ve tükürün. Daha sonra da ağzınızı durulayın.

3- Ağız araç-gereçlerinizi temizleyin : Diş telleri, ağızlık, takma dişler gibi kişisel gereçlerinizi 2 çay kaşığı karbonatı eklediğiniz 1 bardak ılık suya koyun. Karbonat bu gereçleri yemek kalıntılarından arındırır ve kokuları yok eder. Ayrıca, bu gereçleri karbonat kullanarak fırçalayabilirsiniz.

4- Yüz ve vücut peelingi olarak kullanın: Kendinize canlandırıcı bir peeling hazırlayın. 3 birim karbonat 1 birim su kullanarak bir macun oluşturun. Cildinizi bu macunla dairesel hareketlerle ovuşturun. Ve cildinizi iyice durulayın. Günlük kullanım için uygundur.

Kendi kendinize gıda intolerans testi yapın!



Yazımıza başlarken size soracağımız bir soru var. “Asla vazgeçemem.” dediğiniz bir yiyecek var mı? Kendinize bir liste yapabilirsiniz. Bu sorunun cevapları hangi yiyeceklere alerjiniz olduğunu söylüyor olabilir. Kaderin cilvesi mi desek buna? Vücudumuz en çok alerjik olduğumuz yiyecekleri aşeriyor. Evet yanlış okumadınız. Ve kendi kendinize yapabileceğiniz bir alerji testi ile bunu hemen tespit edebiliyorsunuz. Bu test size kapsamlı ve profesyonel bir gıda intolerans testi yaptırmanız konusunda fikir veriyor.

3 Kasım 2015 Salı

Kilo Vermek İçin Karaciğerinizi Temizleyin


İyi bir karaciğer temizliği, karaciğerin işlevini güçlendiren bazı besinleri tüketerek yapılabilir. Karaciğeri temizlemek için çeşitli tarifler vardır. Bu tariflerin tümü; yağlar, tuzlar, sebze ve meyve suları veya doğal takviyeler içerir. Karaciğeriniz temizlendiğinde daha sağlıklı olacaksınız çünkü bu organın başlıca görevi, “gereksiz” olan her şeyin vücuttan atılmasına yardımcı olmaktır.

ACABA KAÇ KİŞİ BROKOLİYİ SAĞLIKLI OLARAK HAZIRLAMAYI BİLİYOR?


ACABA KAÇ KİŞİ BROKOLİYİ SAĞLIKLI OLARAK HAZIRLAMAYI BİLİYOR?

Dr. Ümit Aktaş brokolinin sağlıklı olabilmesi için nasıl hazırlanması gerektiğini 28.10.2015 Çarşamba günü Beyaz TV 'de anlattığında, o ana kadar bizim evde "sağlıklı" brokoli yapılmadığını ben sevinerek eşim Nurçin de üzülerek öğrenmiş oldu. Çünkü ben eşimin ısrarlarına rağmen pek brokoli yemezdim. Demek ki benim o zamana kadar brokoliyi yememe nedenim, bizim evde brokolinin yanlış hazırlanmasıymış. 😊 diyerek pek çok evde yapılan bu yanlışlığı sizlerle paylaşmak istiyoruz. Eşimle birlikte görüntüleri yazıya döktük.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...