29 Ekim 2015 Perşembe

İki Ayağınızı Sıcak Suda Bekletince Ne Oluyor



Size bu yazımda hiçbir yan etkisi olmayan çok etkili alternatif bir öksürük giderici yöntem tanıtacağım. Bu yöntem aynı zamanda vücudunuzdan toksinlerin atılması için de önem taşıyor. Bu yöntem, vücudun en önemli kısımlarından biri olan ayaklarımızla ilgili bir tekniğe dayanıyor! Eminim farkındasınızdır, en sağlıklı insan bile yılda en az bir kez soğuk algınlığı, grip ya da öksürüğe yakalanıyor. Hekimler tarafından bunun normal görüldüğünü hepimiz biliyoruz. Bazen üşütmeye veya gribe bağlı olarak sürekli öksürürüz ve bu haftalarca devam eder. Özellikle yaşlılar ve çocuklarda,öksürükten kurtulmak aylarca süre alabilir.



Başka rahatsızlıkları olan kişiler öksürükten kurtulmak için doktorunun verdiği ilaçları (Antibiyotik, soğuk algınlığı ilaçları vb.) kullanamazlar ya da gereği gibi kullanmazlar.

Bu sorundan, hiç ilaç almadan çok basit bir yöntemle ve ilaç almadan kurtulabiliriz. Verem, alerjik, akciğer hastalıkları vb. kesin hastalıklara bağlı öksürükler hariç. Sadece soğuk algınlıklarına ve gribe bağlı öksürükler için bu alternatif öksürük giderme yöntemimiz geçerlidir. Nasıl mı? Tarifi veriyorum:

İki ayağımızı, dayanabileceğimiz kadar sıcak suyun içinde terleyinceye kadar bekletiyoruz. Üzerimizdeki atletimiz terden ıslanmalı. Bu terlemenin oluşması için ayaklarımızın suda bekletilmesi 20-40 dk sürebilir. Ayağımız suyun içinde iken suyun soğumaması lazım. Bunu ayaklarımızı içinde tuttuğumuz küvet ya da leğenin içine sürekli sıcak su ilave ederek sağlayabiliriz. Çok sıcak su dökerek ayaklarımızı YAKMIYORUZ tabii ki.

Terledikten sonra ayaklarımızı sudan çıkarıyoruz. Hemen üzerimizdeki terli olan kıyafetlerimizi çıkarıp, vücudumuzdaki teri kuru bir havlu ile kuruluyoruz. Ardından üşümeden kuru giysilerimizi giyiyoruz. KESİNLİKLE DUŞ ALMIYORUZ. Terledim diyerek ufak bir duş alayım diye aklınızdan geçecektir, sakın yapmayın. Aksi halde fayda göremezsiniz. KESİNLİKLE 6-8 SAAT KADAR SICAK EVİMİZDEN DIŞARI (SOKAĞA) ÇIKMIYORUZ. Yine terleyince hararet yaptı diye KESİNLİKLE SOĞUK İÇECEKLER İÇMİYORUZ. Sıcak içecekler içebiliriz.

Bu uygulamayı 3 akşam tekrarladığımızda, balgam da atarak öksürükten tamamen kurtulduğunuzu göreceksiniz. Hatta bazen bir defa uygulama ile de öksürüğünüzün gittiğini görebilirsiniz.

Bu yöntem tamamen eski insanlardan, dede ve ninelerimizden öğrendiğim bilgidir. Tekrar belirtmekte fayda var; sebebi akciğer, verem gibi belirli hastalıklara bağlı öksürükler için bu yöntem geçerli değildir. Sadece soğuk algınlığı ve gribe bağlı öksürükler için geçerlidir. Belli bir hastalığa bağlı öksürükleriniz için bu yöntemi uygulamayınız, doktorunuza danışınız.

Yaşlı dede ve ninelerimize aktardıkları bu bilgi için yürekten teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.

Not: Bu yazıdaki bilgiler herhangi bir hastalığın ilacı olarak verilmemiştir, alternatif bir yöntem olup öneri mahiyetindedir.

Kaynak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...