16 Kasım 2015 Pazartesi

CANDİDA MANTARI ..3


NASIL KURTULACAĞIZ ?
..
PROBİYOTİKLER İLE
BIOTERAPİ.............
..
Candida mantarı ile birlikte aslında bağırsaklarımızda daha bir çok hastalıkta
ortaya çıkmaktadır.
Bağırsaklarımızdaki sorunun yansıdığı her organımız ve vücudumuzun hemen hemen her yeri normalin dışına çıkmıştır.
Yaşamımızın kalitesi hızla düşmüş, sürekli mutsuz ve huzursuz tablo hakim olmuştur.
....
2.BEYİN MERKEZ..
Bağırsaklarımız beslenmenin ana yatağı.
Bağışıklık sistemininde merkezi...
Sindirim sistemimizin en büyük alanı..
Bağırsaklarımız hasta ise bütün vücut hasta demektir demiş hipokrat ..
...
Mutlaka çok bilinçli olanlar ;nedenlerini ve kaynaklarını çok anladıklarından dolayı bir önceki yazıda yazanları tamamen hayatlarından çıkaracaklardır.
Hala damak tadımım bırakmam , ilaç içerim geçer ,ama kendimi tutamıyorum veya açmı kalacağız ,hayata bir kere geliyoruz tadını çıkaralım gibi sözler söyleyebilenlerin zeka düzeyi ise bizim konumuzun dışındadır.
...

REÇETE
Çözüm için reçete sunmak benim işim değil.
Bilinmelidir ki her insanın metabolizması farklıdır.
Bağırsak florası parmak izi gibi kişiye özel...
Özellikle candida mantarı söz konusu olduğundan dolayı herkes için geçerli tek bir ilaç ve çözüm olmadığını,her insanın kendisini tanıyarak kendi somut durumunu çok iyi test ederek ilerleyeceğini vurgulamak gerekiyor.
..
YENİ BİR YAŞAM BİÇİMİ ..YENİ BESLENME TARZI
Yeni bir yaşam biçimi olmadan yeni bir beslenme tarzı olmadan kurtulmanın imkansızlığının altını çizmek gerekiyor.
Hem karbonhidratları tüketmeye hem antibiyotikleri kullanmaya devam edip hemde candidadan kurtulmak mümkün değil.
Hayatı size zindan eden bu baş belasından kurtulmak için çok ciddi ve kararlı davranmak gerekiyor.
....
Ahmet Aydının Taş Devri diyeti ile Natasha Campbell'in GAPS diyeti hem birbiri ile örtüşen yanları hemde birbirini destekleyen yönleri ile uygulanmalıdır.
Beslenme reçetesi isteyenler oraya başvurabilirler.
..
Benim esas vurgu yapmak istediğim konu ise ;
PROBİYOTİK BAKTERİLERDİR.
PROBİYOTİK GIDALARDIR.
Benim esas vurgu yapmak istediğim konulardır.
Normal yaşam sürdüğümüz zaman bağırsaklarımızda 100 trilyon probiyotik bakteri olduğunu biliyoruz.
Bu 100 trilyon bakteri 500 çeşit civarında farklı farklı bakteriler ..
Bu canlı mikroorganizmalar yetenekleri,becerileri ile görevleri ve sorumlukları
olarak 2. beyindeki yöneticilerdir.
Bağışıklık sisteminin merkezde olduğu sindirim ,solunum ,dolaşım ve sinir sistemleri sarmalının yazılımlarını yazan bilgisayar mühendisleri bunlar.
...
Vücudumuza giren patojenlere karşı yani hastalıklara yol açan mikrop, parazit,virüs ,mantar ve tüm zararlılara karşı büyük bir savaş veren askerlerimiz bunlar..
Doğal gıdalarla akıllı beslenme yaptığımız zaman probiyotikler canlı,aktif ve etkin bir şekilde görev yapıyorlar.
Ve biz sağlıklı bir yaşam sürdürüyoruz.
....
Sindirim sistemindeki mekanik sindirimin dışında kimyasal sindirim; yani fermentasyon yaparak besinleri çürütme işlemi için aktif görev üstleniyor.
Probiyotikler patojenlerin en çok sevdikleri olan karbonhidratları dönüştürerek kısa zincirli yağ asitleri üretiyorlar
Laktik asit ,Asetik asit ,Hidrojen Peroksit ve diğer asitler
Bu yağ asitleri görev için gittikleri yerlerde aynı zamanda orada yuvalanmış patojenleride etkisiz hale getiriyorlar.
....
Bir önceki yazıda yer alan tüm olumsuzluklar probiyotikleride kötü etkliyor.
Kötü beslenme ile yapılan saldırılar karşısında onlarda yaralanıyor,hasara uğruyor ,zedeleniyor, kötü etkileniyor ve ölüyorlar.
Onların sayısı azaldığında artık çok iyi biliyoruz ki,patojenlere gün doğuyor.
Saldırıya geçip bulundukları alanda hemen iltihaplanma yapıyorlar.
Candida bunlardan birisi ,en sinsi olanı en fırsatçı olanı..
Saklanmayı ve kendini gizlemeyi çok iyi biliyor,Bazen kılıkta değiştiriyor.
Diğer bütün patojenleri kışkırtıyor ,onları iltihaplı bölgelere davet diyor
...
Normal yaşamda probiyotik bakteriler bunlara yaşam şansı ve yaşam alanı bırakmıyor.
Onların girebileceği tüm alanlara sayıca çok fazla olduğundan yayılıp barınacakları yer bırakmıyor.
Onların etrafını çevirerek bir bölgede etkisiz kalmalarını sağlıyorlar.
Onları baskılıyorlar.Sayılarının artmaması için onlar çembere alıyorlar.
Yine çok tehlikeli olurlarsa onları ya intihar ettirerek yada onların hücre duvarına girerek öldürüyorlar.
Bağırsak duvarından geçmelerine izin vermiyorlar.
Bağırsak duvarında geçit açma girişimlerini dağıtıyorlar .
Tünel kazmaya çalıştıkları yerleri tespit edip orasını kapatıyorlar.
.....
Eğer ki bağırsak duvarından geçiş yapanlar olursa kanda ve dokulardaki T ve B lenfositlerinin çoğaltıkları ölüm timleri olan antikorlar tarafından öldürüyorlar.
Bu ölüm emri ve şifreler probiyotik bakteriler tarafından veriliyor.
Probiyotik bakteriler prebiyotiklerinde yardımıyla vücudumuzun bazı yerlerine yerleşmek isteyenlere karşı o bölgenin pH'ını düşürerek yaşam şansı bırakmazlar.
Probiyotikler zararlı ve zehirli maddeler ile tekrar harekete geçmeye çalışan patojenleri ise hemen dışarı atıyorlar..
Probiyotik bakterilerin sayıları 100 Trilyonun altına düşmemeli.
Eksilenler ,yorulanlar ,ölenler olsa da onların yerine takviye yapmalıyız..
Sürekli 100 Trilyon bakteriyi tamamlamalıyız her gün ...
...
Probiyotiklerin görevleri saymakla bitmiyor..
Bu bilgiler onların yaptıklarının sadece % 15 'i .
Daha bilmediğimiz % 85 'inde daha neler neler yaptıklarını ise hala bilmiyoruz.
Ama ardı ardına yapılan araştırma bilgileri geldikçe şaşırmaya devam ediyoruz.Her araştırma sonucu probiyotiklerin sağlığımız ne kadar hayati derecede rol oynadığını açıklıyor.
...
PROBİYOTİK GIDALAR
Peki ...probiyotik bakteri içerikli gıdalar nelerdir ?..
İnsanlık 10.000 yıllık beslenme yolculuğunda yaklaşık olarak 5000 yıl önce çeşitli probiyotik gıdaları üretmeye başlamış.
Onların sağlık için faydalarını gördükçe daha fazla bu gıdaları beslenmelerine dahil etmişler.
Bu probiyotik gıdalar gelenekselleştikçe günümüze ulaşabildi.
.....
YOĞURT ,KEFİR ,KIMIZ
Orta asya topluluklarının göçebe yaşamlarını sürdürürken ürettikleri fermente süt ürünleri .
Bunun yanında başta peynir olmak üzere diğer süt ürünleri ile turşu,sirke,boza gibi fermente ürünlerinde probiyotik bakteri içerikleri olduğunu biliyoruz.
Yoğurt ,Kefir ve Kımız içeriğindeki probiyotik bakteri kombinasyonları inceleniyor.Rusya ve diğer asya topluluklarında kımızla etdavilerin yapıldığı 300 'ü aşkın senatoryum olduğunu biliyoruz.
Hastanelerde yoğurt ve kefirle enfeksiyonlara karşı mücadele edildiğini ve tedavi amaçlı beslenmeler yapıldığını duyuyoruz.
....
BIOTERAPİ
Son 20 -25 yıllık süreçte Tıp dünyası probiyotik bakterilerin önemini daha çok kavrıyor.
Hem doğal probiyotik gıdalarla beslenmeyi öneriyor ve destekliyor, hemde izole edilmiş probiyotik bakterilerle tedavileri deniyorlar.
Probiyotik bakteri gruplarına bakıldığında
Laktobacillus
Bifidobacterium
Streptococcus
grupları var bilinenler olarak.
Bunların hepsi bir aile grubu,alt gruplarında ise onlarca başka çeşitleri var.
Bunların dışında daha başka gruplarda olan probiyotik bakterilerde bulunuyor.
Bunların insan vücudunun farklı bölgelerinde farklı farklı görevleri var.
Probiyotik gıdalarda yoğurt en zengin çeşit olan bir ürün olarak ön plana çıkıyor.
Normal yoğurtta bilinen 2 bakteri var.
Lactobacillus bulgaricus ve Streptococcus thermophilus
Bu bakterilerin alt grubu olan suşlarına göre dünyanın çeşitli yerlerinde farklı yoğurtlar üretilmektedir.
Bu 2 temel bakterinin yanına daha güçlü probiyotikler konularak üretilen farklı probiyotik yoğurtlar bulunmakta.

Sadece asidofilus bakterisi veya sadece bifido bakterisi eklenerek yapılanlar olduğu gibi diğer probiyotik bakterilerle zenginleştirilen içerikler vardır.

L. casei,L.paracasei,L.fermentum,L.plantarum,
L.rhamnosus,L.helveticus ,L.reuteri ile
B.bifidum,B.longum,B.lactis,B.breve,B.infantis..
gibi probiyotik bakteriler çeşitli kombinasyonlar yapılmaktadır.
Neden bu kadar farklı yoğurtlar yapılıyor?.
Probiyotik bakterilerin bebeklere,her yaş grubuna ,cinsiyete,hastalık durumuna göre etki yapması hedeflenerek bu çeşitler üretiliyor.
..
Kefirdede kendine özgü probiyotikler bulunmaktadır.
Probiyotik bakteriler eklenerek bıokefir çeşitleride üretilmektedir.
..
Kımız ülkemizde hiç tanınmasada probiyotik içeriği ile tüberküloz ile hepatit vakalarında tedavi olarak kullanılıyor.
Ayrıca bütün fermente süt ürünlerinin probiyotik içerikli olması için karar alan devletleride biliyoruz Finlandiya gibi
Probiyotik peynir ,probiyotik krema ,probiyotik tereyağı ,probiyotik süt v.b. gibi..
...
TIP DÜNYASINDA BIOTERAPİ
BESLENEREK TEDAVİ..
Antibiyotiklere alternatif olarak probiyotiklerle tedavi son yılların en iyi sonuç alınan çözüm tedavileri olmaktadır.
Vücuttaki etkinlik alanları tespit edilen probiyotikler yoğun bir şekilde beslenmeye ekleniyor.
Yardımcı olacak olan diğer bakterilerde tedaviye eklenerek güçlü bir direnç sistemi yeniden kuruluyor.
Eskisinden daha dirençli bir yapı yeniden oluşturuluyor
Hastaların kendi somut tablosuna göre kişiye özel tedavi kombinasyonları oluşturuluyor.
Bunun için genellikle kişinin gayta tahlilleri rol oynuyor.
Bebeklerin dışkısı ile annelerin tedavilerinde çok önemli mesafeler elde ediliyor.
Şimdiye kadar olan kalori hesaplarının çok dışında probiyotik sayısına ve çeşitliliğine göre hesaplar yapılarak uygulanan tedaviler gelişiyor.
...
CANDİDAYA KARŞI NE YAPMALI ?
Bağırsaklarımızda çoğalan ve çeşitlenen bütün patojenleri yenecek biricik güç probiyotik bakterilerdir.
Probiyotik bakterilerin sayısını ne kadar çok arttırırsak o kadar güçlü bir bağışıklık sistemi kurmuş olacağız.
YOĞURT .....PROBİYOTİK YOĞURT ....KEFİR ....
gibi fermente süt ürünlerinin günlük beslenmemiz içinde mutlaka yeri olmalıdır.
Bunların yanında yine probiyotiklerden zengin olan TURŞU....,SİRKE....,BOZA....,ŞALGAM SUYU .....,TARHANA gibi gıdaları eklemeliyiz.
Hiç aksatmadan her gün tüketeceğimiz bu probiyotik gıdalar bizi her zaman dirençli hale getirecektir.
Patojenlerin sayısını azaltacak,onların etkinliğini kıracak ,onları baskılayacak ve çembere alacaktır.
Gerektiğinde ise öldürerek dışarı atacaktır.

Bu probiyotik gıdalar sadece ve sadece evde yapıldığında sağlık çok önemli yararları olacaktır.
Ticari olarak üretilen probiyotik yoğurt ve kefirlerde probiyotik bakteri sayısı yok denecek kadar azdır.
EVLER MANDIRA OLMALI
YOĞURT ,PROBİYOTİK YOĞURT ve KEFİR
EVLERDE MAYALANMALI
TURŞU , SİRKE ,TARHANA EVLERDE YAPILMALIDIR..

1 yorum:

  1. Merhaba,

    Yazınızda tarhanayı fermante olduğu için önermişisiniz; fakat bildiğim kadarıyla candida diyetinde gluten içeren besinler ve tahıllar önerilmiyor. bu konuda bilginiz var mı acaba? yoksa tüketilmesinin bir zararı yok mudur?

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...