16 Kasım 2015 Pazartesi

CANDİDA MANTARI.. 2


NERDEN BAŞIMIZA ALDIK BU BELAYI
ÖLDÜRMÜYOR SÜRÜNDÜRÜYOR.
..
Candida mantarı üzerine epey yazılar var .
Araştırmalar yayınlanıyor.
Ancak tedavisi konusunda henüz net çözüm yok.
Aslında iki yolu var.
1.YOL;Suçluları bulmak ve onları ortadan kaldırmak
2.YOL;Mantarların sayısı azaltmak,onları baskılamak ve yok etmek.
...
SUÇLU KİM ?
Candida mantarını biz vücudumuza nereden aldık.?
Bu mantar bize nasıl geldi.?
Biz nerede hata yaptık.?
Şairin dediği gibi;
''Söylemeye dilim varmıyor ama kabahatin çoğu senin''
Daha ileri gidelim ; SUÇUN TAMAMI SENİN diyelim..
Anormal insanlar olduk,normalin dışına çıktık.
Anormal beslenmemiz suç ...



....
Candida mantarına neden olanlar ;
....
ENDÜSTRİYEL TEKNOLOJİK İŞLEMLER
En başta GDO ,genetiği ile oynanmış gıdalar
GDO bilinmeden önce yapılan tüm gen uygulamaları
Endüstriyel teknolojik işlemlerle üretilmiş ürünler
Aşırı sıcaklık, aşırı basınç, aşırı kızartma,aşırı kurutma ile deforme edilmiş gıdalar
Doğal özü bozulmuş ,yabancılaşmış ,başkalaşmış tüm gıdalar
Ölü olan ama güzel görünen ,makyajı çok çekici gıdalar
Albenili görünüm için dış tarafına ,kabuğuna kimyasal sürülen tüm gıdalar
Raf ömrü uzaması için katılan kimyasal koruyucular
Küflenmemesi ,bozulmaması için katılan kimyasallar

Çeşitli masumane amaçlar için katılmış sentetik katkı maddeleri
Daha acılı ,daha baharatlı ,daha ekşi tat için konulan lezzet arttırıcılar
Uygun saklama koşulları sağlanmadığından bozulmuş ,çürümüş tüm gıdalar
Yanlış depolamadan dolayı küflenmiş ,mantar içerikli tüm gıdalar
Kimyasal ilaç kalıntıları olan tüm meyve ve sebzeler
Tarım kimyasallarının kullanıldığı topraklarda yetişen bitkisel tüm gıdalar
Bu bitkisel gıdaları tüketerek beslenen hayvanların et ve süt ürünleri
Zehirli ve kirli atmosfer altında üretilen tüm bitkisel ve hayvansal ürünler

BAŞKA COĞRAFYALARDAN İTHAL EDİLEN GIDALAR
Dünyanın coğrafik dilimlerinde doğal olarak oluşan bir flora vardır.
Bu floraya göre ortaya çıkan doğal bir yaşam ve gıdalar bulunmaktadır.
İnsanlar bulundukları doğal ortamdaki ortaya çıkan gıdalar ile beslendiklerinde ve o floraya uygun yiyecekler ürettiklerinde o floraya özgü bir kimlik ortaya çıkıyor
Başka coğrafyalardaki başka bir kimlik ve karakter taşıyan gıda diğer coğrafyalarda uyumsuz olmaktadır.

Benzer yanları olsa da orada oluşan doğal denge tüm unsurları ile tamdır.
Bulunduğunuz coğrafyadaki doğal denge dışında içeriğinde ne kadar yararlı maddeler olsa da size tam uyum sağlamayacaktır.
Sizin bağışıklık sisteminizin şimdiye kadar alışık olduğu ,çok iyi tanıyıp çok iyi sindirim yaptığı ve bioyararlanımını yaptığının dışında gelen her şeyi bir yabancı olarak algılar.
O zaman emilim ve özümseme işlemleri aksar, her şey tam gerçekleşmez.
Ayrıca ithal gıdanın üzerinde uzun yolculuk yapan o floranın mantarları ve parazitleri şimdiye kadar karşılaşılan ve tanınanların dışındadır.
Her zaman halt ettiklerinden farklıdır.
Yabancı her madde bağışıklık sisteminin kafasını karıştırır.
Şaşkınlığa uğratır,panikleyip görevini tam yapamayacağı anlar yaratır.
Bu duraklama fırsatçı ve sinsi mantarlar için bir fırsattır.
Burada yeri gelmiş iken ;sık sık seyahat edenlerin ve başka ülkelerde tatil yapanlarında aynı durum söz konusudur.
Uluslararası alanları ,limanlar ,garlarda aynı anlamlar içeren yerlerdir
Başka coğrafyaların bütün patojenleri burada buluşuyorlar..

DAHA DAHA ,DAHA TATLI ,DAHA FAZLA ŞEKER
DAHA DAHA HIZLI YEMEKLER
AŞIRI KARBONHİDRAT TÜKETİMİ
Endüstriyel gıda üreticilerinin bize armağanı:
Sürekli yükseltilen bir çıta ,sürekli yükselen bir tat eşiği
Daha daha ,daha fazla şeker,daha fazla tatlı
Bol şekerli yiyecekler
Bol şekerli içecekler
Bol şekerli abur cuburlar
Bol şekerli tatlılar
Bisküviler,gevrekler,gofretler,dondurmalar,kurabiyeler ,pastalar
Baklavalar ve daha aklımıza gelmeyen bir sürü beyaz zehirler ..
Hediye olunca aklımıza getirilen şekerler,
Bir prestij ve yüksek itibar göstergesi haline getirilen çikolatalar
Bebeklere,çocuklara avunması için verilen abur cuburlar
Daha hızlı ,daha daha hızlı yemek için tercih edilen fastfood yemekler
Mısır nişastasından elde edilen glikoz şurubu içeren tüm gıdalar
..
TAHILLAR
İnsanlık binlerce yıllık yolculuğunda bir çok toplum aşamaları geçirerek günümüze gelmiştir.
Avcılık ,toplayıcılık ve evcil hayvanlara dayalı yaşam biçimi tarım toplumuna geçildiğinde büyük bir kırılma yaşanmıştır
Açlık ve kıtlık paradoksu değişen mevsim koşullarında saklanacak ürün olarak tahılları ön plana çıkarmıştır.
Tahıllar beslenmenin tüm mevsim şartalarında daha stabil olmasını sağlamıştır.
Ancak bugün daha iyi ve net öğreniyoruz ki ,endüstriyel dünyanın hırsı maalesef önce tahılların üzerinde oyununu oynamıştır.
DAHA DAHA , DAHA FAZLA TAHIL
DAHA FAZLA KARBONHİDRAT
Bu dürtü mevcut genetik formasyonu ile istenilen miktarları vermediğinden
öncelikle buğdaydan başlanarak genetik değiştirmeler başlamıştır
Doğal haliyle olan tüm tahıllar açlık ve kıyamet senaryoları ile üzerinde oynanacak gıdalar olmuştur.
Bu genetik değiştirme açlıkla mücadele için çok gerekli,
ülkelerin zenginleşmesi için bir fırsat,
insanların daha çok beslenmesi için çok yararlı olarak sunulmuştur.
Kafanızı çevirdiğiniz her yerde unlu ürünlere bakıyorsunuz.
Her yerde her an çok kolay ulaşabileceğiniz şekilde her yanımızı unlu gıdalar doldurmuş durumda
ETRAFIMIZ SARILDI ,KAÇIŞ YOK ----MU ?
..
Şunu artık çok iyi biliyoruz ki kanser başta olmak üzere hemen hemen tüm hastalıklarda aşırı şeker tüketimi hastalıkların en önemli kaynağı olmaktadır.
Sadece obezite ve diabet açısından değil ,vücudumuzdaki özellikle mantar ve parazitler şeker ile daha da çoğalıyor ,daha çok beslenerek daha çok güçleniyorlar
......
İLAÇLAR,..ANTİBİYOTİKLER,
AĞRI KESİCİLER,..DOĞUM KONTROL HAPLARI
Özellikle antibiyotikler doğal bağırsak floramızı tamamen bozuyorlar
Öldürmesi ve yok etmesine hedefine odaklanan antibiyotikler o noktada zararlıları yok ederken yararlı ne varsa hepsini yok ediyor.
Zararlıların hepsi tamamen yok olmadığından geriye kalanlar tekrar çoğaldıklarında bu sefer onları engelleyecek,baskılayacak hiç bir şey kalmamış oluyor.
Bağışıklık sistemi azalıyor veya çöküyor.
Öncekinden daha uygun koşullar sağlanmış oluyor mikroplara, virüslere, mantarlara,parazitlere.
Arayıpta bulamadıkları kadar uygun bir ortam..
Şeker bizi değil onları daha çok mesut bahtiyar ediyor.
...
YAN ETKİLER
Her ilaç prospektüsü uzayan giden yan etkilerle dolu.
İlaç endüstrisinin artık bize ezberlettiği bir olgu var.
Mutlaka her ilacın bir yan etkisi vardır ve bu kaçınılmazdır.
Bu yan etkinin sonuçları ortaya hastalıktan daha beter olmaktadır.
Yan etki bir yerde az sayıda olan veya küçük bir kitle olarak baskılanmış olan pataojenler için yeni yaşam kaynağı yeni enerji kaynağı olmaktadır.
Artık günümüzde ilaç firmaları yeni ilaç ruhsatları konusunda çalışmalar yapmıyorlar

DAHA DAHA ,DAHA YÜKSEK DOZ
DAHA FAZLA YAN ETKİ
Yok etmek için kullanılan antibiyotikler ve diğer ilaçlar mikropları tamamen yok edemediğini tespit ettiklerinde daha yüksek dozlarda ilaçlar üretiyorlar
Bu ise daha fazla miktarda yan etki demek anlamına geliyor..
..
DAHA FAZLA SENTETİK ,KİMYASAL İÇERİKLİ GİYECEKLER
Hayatımızın diğer en önemli alanı olan giyeceklerimizinde gün geçtikçe artan ölçüde kimyasallardan üretildiğini biliyoruz.
Yattığımız yataktan ,üzerimizdeki tişörtlerden bluejanlara ,giydiğimiz ayakkabıya kadar..
Yeni teknolojilerde daha fazla kimyasal madde kullanılıyor ,daha fazla kimyasal işlemler yapılıyor.
Zehirlerle dolu bir çok giyecek maddesinin yanında hayatımız her alanında kimyasal içerikli materyaller bulunuyor
İçimiz dışımız daha fazla kimyasal oldu.Aralarında doğal olanlar kayboldu..
..
TIP
Hastalıkların tedavisinde sadece ilaçları gören ; bunun dışında doğal beslenme , bağışıklık sistemi gibi konulara hiç bakmayan ortodoks tıp aktörleri ve figüranları sebeplerden en önemlileridir.
İlaç firmaları ile Tıp dünyasının Kimyasal ürün üretenlerin ;daha fazla müşterisinin çoğalması ,daha fazla sayıda hastalık ve hasta olması ile doğrudan bağlantılıdır.
Bunu teşvik etmek ve desteklemek için Endüstriyel gıdaları üretenlerdede ortak paydaları çok fazladır.
Birleşik kaplar gibi menfaatleri ortak ve paylaşımları ortaktır.
..
Yine bitiremedik yazıyı.
1. nci olarak suçluları bulduk
Onların hepsini hayatımızdan çıkaracağız..Doğal olanı arayıp bulacağız.İsteyeceğiz ,talep edeceğiz
kamuoyu baskısı oluşturup endüstriyel üretim teknolojilerini sorgulanır hale getireceğiz
Ve onları vazgeçireceğiz..O teknolojileri terkedecekler.
2. inci konu ..3.ncü yazımızda devam edecek olan normalleşeceğiz
Mantarları yok etmek için bağışıklık sistemimizi daha güçlü hale getireceğiz
Tek kurtuluş yolu bu
BAŞKA YOL YOK.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...