9 Kasım 2015 Pazartesi

Bir ısırıkta Mutlu Eden 6 Mucize Yiyecek!


Yaz rehavetinden midir, termometre rakamlarından mıdır, tatil dönüşü / gidemeyişi sendromundan mıdır bilinmez… Bu aralar canınız sıkkın mı sanki biraz? Evet derin nefes alın, pozitif düşünün olumlama yapın vb gibi tavsiyelerimiz hep var. Ancak bu sefer işin mutfağına değinmek istedik. Çaktırmadan modumuzu yükselten yiyecekler olduğunu biliyor muydunuz? Bakın neler var!


1- Pazı!

University of York and Hull York Medical School’da yapılan bir araştırmaya göre depresyon ve folik asit arasında ciddi bir bağlantı var. Folik asit düşüklüğü, depresyonun tetikleyicisi. Pazının içinde bulunan yüksek folik asit, ‘çaktırmadan’ modumuzun yükselmesine sebep oluyor.



2- Kuşkonmaz!

İçeriğindeki C vitamini, vücudu rahatlatıyor ve depresyon ile savaşmaya hazır hale getiriyor. Yanı sıra tıpkı pazıda olduğu gibi kuşkonmazda da folik asit olduğunu belirtmeden geçmeyelim.


3- Yulaf!

İçeriğinde bulunan yüksek miktardaki magnezyum ile tam bir mutsuzluk savaşçısı. Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi, belki de günümüzün mimarıdır ne dersiniz?


4- Domates!

İçerdiği güçlü antioksidanlar, hücrelere zarar verecek her türlü girişimi engelliyor ve böylelikle vücut kendini daha zinde ve sağlıklı hissediyor. Sağlıklı vücut, sağlıklı ruh!


5- Yumurta!

Tok tutma özelliği ile pek sevdiğimiz yumurta, gün geçmiyor ki bizi şaşırtmasın. Buyurun seratonin. İçeriğinde bulunan bu madde, depresyon temellerini anında yok ediyor ve vücuda ‘ben mutluyum’ sinyalini gönderiyor.


6- Siyah Çikolata!

Konu mutluluksa, çikolatadan bahsetmeden kapatırsak haksızlık etmiş oluruz. Siyah çikolata tok tutmasının yanısıra, bir kıtırı ile bile mutlu edebiliyor. İçeriğindeki kakao flavinleri, stres seviyesini azaltmanın anahtarı!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...