5 Kasım 2015 Perşembe

Karbonatın Mucizevi Kullanım Alanları


 Evrendeki yaşam belirli bir pH dengesi üzerine kurulmuştur. Çevrenizdeki ve vücudunuzdaki pH dengesini korumak son derece önemlidir. Son derece basit ve doğal bir ürün bu dengeyi korumamıza yardımcı olabilir. Evet o basit ve doğal dediğimiz ürün karbonat yani sodyum bikarbonat. Evinizde mutlaka bulundurmanız gereken bu mineral pH seviyesini dengeler. Peki, pH dengesini korumaktan başka ne işe yarar? İşte size cevabı:

KİŞİSEL BAKIM


1- Diş macununuzu hazırlayın: Karbonat ve %3 hidrojen peroksitten elde edilen macun floridsiz diş macunu olarak iyi bir seçenek olabilir.

2- Nefesinizi tazeleyin :1 çay kaşığı karbonatı yarım su bardağı suya ekleyin. Bu karışımdan ağzınıza bir miktar alın, ağzınızı iyice çalkalayın ve tükürün. Daha sonra da ağzınızı durulayın.

3- Ağız araç-gereçlerinizi temizleyin : Diş telleri, ağızlık, takma dişler gibi kişisel gereçlerinizi 2 çay kaşığı karbonatı eklediğiniz 1 bardak ılık suya koyun. Karbonat bu gereçleri yemek kalıntılarından arındırır ve kokuları yok eder. Ayrıca, bu gereçleri karbonat kullanarak fırçalayabilirsiniz.

4- Yüz ve vücut peelingi olarak kullanın: Kendinize canlandırıcı bir peeling hazırlayın. 3 birim karbonat 1 birim su kullanarak bir macun oluşturun. Cildinizi bu macunla dairesel hareketlerle ovuşturun. Ve cildinizi iyice durulayın. Günlük kullanım için uygundur.



5- Deodorantları çöpe atın: Koltukaltlarınıza karbonat sürün. Ter kokularınızdan kurtulun.

6- Antiasit olarak kullanın: Mide yanmasını, mide ekşimesini ve hazımsızlığı giderecek etkili ve güvenli bir yoldur. Kullanım talimatı karbonat paketlerinde bulunmaktadır.

7- Böcek ısırıkları ve kaşınan cildiniz için bire bir: Soda ve suyla bir macun oluşturun ve sorunlu bölgeye sürün. Kaşıntıyı azaltmak için elinize bir miktar soda serpin ve duştan sonra kaşınan bölgeyi karbonatla ovun.

8- Ellerinizi temizleyin ve yumuşatın :Tahriş edici sabunlardan vazgeçin. Ellerinizi nazikçe temizleyecek ve kötü kokuları giderecek bir temizleyici hazırlamak için 3 birim karbonatla 1 birim suyu karıştırın. Ellerinizi bu macunla güzelce ovuşturun, sonra durulayın.

9- Saçlarınıza da iyi gelir :Sirkenin saçlara iyi geldiğini biliyoruz. Ancak, karbonat sirkenin yerini alacak gibi görünüyor. Avuç içinizde bir miktar karbonatla şampuanınızı karıştırın. Saç bakım ürünlerinin saçlarınızda bıraktığı kalıntıları arındırarak daha temiz ve daha kolay taranan saçlara kavuşmanızı sağlar.

10- Tarak ve fırçalarınızı temizleyin: Küçük bir kap içine 1 çay kaşığı karbonat ekleyin. Tarak ve fırçalarınızı bu suya koyun. Daha sonra tarak ve fırçalarınızı iyice durulayın ve kurumaya bırakın.

11- Banyo suyunuza ekleyin: Banyo suyunuza eklediğiniz yarım kâse karbonat cildinizdeki asidi nötralize edecek ve cildinizi yağdan ve terden arındıracaktır. Tüm bunların yanında yumuşacık bir cilde de kavuşmuş olacaksınız.

12- Ayaklarınızı dinlendirin :Bir leğene 3 yemek kaşığı karbonat ekleyin ve bu suyun içinde ayaklarınızı bekletin.

TEMİZLİK


13- NAZİK BİR YÜZEY TEMİZLEYİCİ HAZIRLAYIN : Küvetlerin, fayansların ve lavaboların güvenli ve etkili temizliği için süngere karbonat serpin ve bu alanları iyice temizleyin. Durulayın ve kurulayın. Daha etkili temizleyici güç için, karbonat, kaya tuzu ve sıvı bulaşık deterjanını karıştırarak bir macun oluşturun.

14- Bulaşık yıkama suyunuza katın :2 tepeleme yemek kaşığı karbonatı (düzenli olarak kullandığınız bulaşık deterjanınızla birlikte) bulaşık suyunuza katın. Karbonat yağları ve yemek artıklarını arındırmaya yardımcı olacaktır. Yanmış tencereleri karbonatlı ve deterjanlı suda bekletin. Daha sonra sünger üzerine karbonat serperek tencerenizi ovun.

15- Süngerlerinizi temizleyin :250 ml suyla 4 yemek kaşığı karbonatı karıştırın. Kötü kokan süngerlerinizi bu suya koyun. Daha fazla etki için mikrodalga kullanın.

16- Mikrodalga fırınınızı temizleyin: Süngerin üzerine serpeceğiniz karbonatla mikrodalga fırının içini ve dışını temizleyin. Daha sonra güzelce durulayın.

17- Gümüş çatal- bıçaklarınızı parlatın :3 birim karbonatla 1 birim suyu karıştırın. Bir bez ya da sünger kullanarak bu macunla çatal-kaşıklarınızı ovalayın. Daha sonra durulayın ve iyice kurulayın.

18- Cezve ve çaydanlıklarınızı temizleyin : Çay ve kahve lekelerini gidermek için yarım kâse karbonat ve 250 ml su ile hazırlayacağınız çözeltide çaydanlık ve cezvelerinizi yıkayın. İnatçı lekeler için karbonatlı ve deterjanlı suda bir gece bekletebilirsiniz.

19- Fırını temizleyin : Fırınınızın tabanına karbonat serpin. Karbonatı ıslatmak için biraz su püskürtün Bir gece bu şekilde bekletin. Sabahleyin, kurumuş yağları kazıyarak çıkartın. Süngerle ovun ve iyice durulayın.

20- Temiz zeminler: Cilasız ve seramik yüzeylerin temizliği için bir kova su içine yarım bardak karbonat ekleyin. Yerleri bu suyla silin ve durulayın.

21-Temiz mobilyalar : Mobilya cilanızı kendiniz yapabilirsiniz. Ya da duvar ve mobilyalardaki lekeleri temizleyebilirsiniz. Bu iş için sadece bir süngere ve karbonata ihtiyacınız var. Karbonat serptiğiniz süngerle mobilyalarınızı nazikçe ovalayın ve kuru bir bezle iyice kurulayın.

22- Duş perdelerinizi temizleyin : Duş perdelerinizi karbonatla fırçalayın ya da süngerle ovun. İyice durulayın ve kuruması için perdenizi asın.

23- Sıvı çamaşır deterjanınızı güçlendirin: Çamaşır makinenize yarım su bardağı karbonat ekleyerek deterjanınızı daha etkili hale getirebilirsiniz. İyi bir pH dengesi çamaşırların daha temiz, daha parlak ve daha taze olmasını sağlar.

24- Bebeklerinizin giysilerini nazikçe temizleyin : Bebek giysileri için hassas temizleyiciler kullanmak gerekir. Ancak koku ve leke giderici deterjanlar bize bu hassasiyeti sağlamaz. İnatçı lekelerde sıvı çamaşır deterjanınıza yarım su bardağı karbonat ekleyin ya da kötü kokuları yok etmek için durulama aşamasındayken makinenize yarım su bardağı karbonat ekleyin.

25- Bebek iç çamaşırları : Yarım su bardağı karbonatı ve 500 ml suyu karıştırın. İç çamaşırlarını bu suda bekletin.

26- Spor eşyalarınızı temizleyin ve tazeleyin: Spor eşyalarınızı 1 litre su/ 4 yemek kaşığı karbonat karışımı kullanarak temizleyebilirsiniz. Spor çantalarınızdaki kötü kokuları gidermek için 3 birim karbonat ve 1 birim su ile hazırlayacağınız macunla fırçalayın ve iyice durulayın.

27- Yağ lekelerini yok edin: Garajınızdaki yağ lekelerini temizlemek için de karbonat imdadınıza yetişebilir. Zemine karbonat serpin ve ıslak bir fırçayla fırçalayın.

28- Akünüzü temizleyin: Akü başlarını çıkartın ve 3 birim karbonat ve 1 birim suyla hazırladığınız macunla akü uçlarını temizleyin. Akü uçlarını temizledikten ve aküye tekrar bağladıktan sonra aşındırıcı maddelerin tekrar oluşmasını önlemek için uçların etrafına bir miktar vazelin sürün.

29- Arabanızı temizleyin Arabanızın tekerleklerini, farlarını, koltuklarını, camlarını ve zeminini korkmadan karbonatla temizleyebilirsiniz. 1 litre suya çeyrek su bardağı karbonat ekleyin ve bu suyu araba temizliğinde kullanın. İnatçı lekelerde ise karbonatı serpin ve sorunlu bölgeyi fırçalayın.

KOKU GİDERİCİ


30- Buzdolabınızdaki kokuları giderin: Buzdolabınıza bir kâse karbonat yerleştirin ve kötü kokulardan kurtarın.

31- Kesme tahtanızdaki kokuları giderin :Kesme tahtanıza karbonat serpin, süngerle ovalayın ve durulayın.

32- Çöp kutularınızdaki kokuları giderin: Çöp kutunuzun içine karbonat serpin ve kötü kokulara veda edin.

33- Geri dönüşüm kutunuzdaki kötü kokuları giderin : Çöp kutunuza yaptığınız gibi geri dönüşüm kutunuza da karbonat serpin. Süngerle temizleyin, durulayın ve kurulayın.

34- Lavabo ve küvet deliklerinden gelen kokuları giderin: Yarım su bardağı karbonatı lavabo deliğine boşaltın ve üzerine sıcak su dökün. Bu işlem kötü kokuları yok edecektir.

35- Bulaşık makinenizi temizleyin :Bulaşık makinenizdeki kötü kokuları karbonatla giderebilirsiniz. Ayrıca karbonat, makineniz için nazik bir temizleyicidir.

36- Çöp öğütücünüzü temizleyin : Lavabo deliklerinde uyguladığınız işlemi uygulayın.

37- Yemek kaplarındaki kötü kokuları giderin :Yemek kaplarını, içlerine bir miktar karbonat koyarak saklarsanız kötü kokuların oluşumunu engelleyebilirsiniz.

38- Halılardaki kötü kokuları giderin :Halılarınıza karbonat serpin. Bir gece bekletin. Karbonatın fazlasını temizleyin ve kalanı elektrik süpürgesi ile çekin.

39- Elektrik süpürgesindeki kötü kokuları giderin : Halılarınızda uyguladığınız metot elektrik süpürgenizdeki kötü kokuları da giderecektir. 40- Temiz klozetler Tuvalet rafına bir kâse karbonat yerleştirin.

41- Arabalardaki kötü kokuları giderin:Araba koltuklarına ve zeminine karbonat serpin 15 dk. bekledikten sonra elektrik süpürgesiyle çekin.

42- Kedinizin kum kabını temizleyin : Kaba karbonat dökün üzerine kedi kumunu ekleyin.

43- Hayvanlarınızın yatağını temizleyin : Karbonat serpin, 15 dakika bekleyin ve elektrik süpürgesiyle karbonatı çekin. 44- Ayakkabılardaki kokuları giderin Ayakkabınızı kullanmadığınız zamanlarda içine karbonat serpin. Ayakkabınızı giyeceğiniz zaman iyice silkeleyin.

45- Nevresimlerinizi temizleyin: Makinenizin durulama suyuna yarım su bardağı karbonat ekleyin.

46- Çamaşırlarınızdaki kokuları giderin: Makinenizin durulama suyuna yarım su bardağı karbonat ekleyin.

47- Oyuncak hayvanlarınızı temizleyin: Oyuncakların üzerine karbonat serpin. 15 dakika bekleyin. Sonra da karbonatı silkeleyin.

MUHTELİF ALANLAR


48- Kamp maceranızda her derde deva:Bulaşık deterjanı, el temizleyicisi, deodorant, diş macunu, yangın söndürücü ve daha birçok kullanım şekli ile kampta her derdinize deva olacaktır.

49- Yangın söndürücü :Evinizde çıkan küçük çaplı yangınları söndürmede karbonat kullanabilirsiniz. Önce gazı ya da elektriği kapatın. Sonra da yangının çıkış noktasına avuç avuç karbonat atın.

50- Kanalizasyon giderlerinin bakımı: Düzenli karbonat kullanarak giderlerinizin tıkanmasını önleyebilirsiniz. Haftada 1 bardak karbonat kanalizasyon sistemine giden suyun pH’ını dengeler.

51- Meyve ve sebze temizliği :Meyve ve sebzelerin üzerindeki kirleri ve kalıntıları temizlemenin en güvenilir yolu karbonattır. Süngere biraz karbonat serpin, meyve ve sebzeleri süngerle temizleyin ve durulayın.

TOPUK NASIRLARI İÇİN REÇETE


Çatlak ve nasırlı ayaklar hepimizin sorunu eminim:) Öncelikle 2-3 litre suya 2 yemek kaşığı karbonat  ve birkaç damla lavanta yağı atıp ayaklarınızı 15 dakika bekletin.daha sonra, 3 ölçü karbonat, 1 ölçü esmer şeker ve bir ölçü suyu karıştırp ayaklarınızın sorunlu bölgelerini bunlarla ovun.Daha sonra kuvvetli bir nemlendirici lle bekletin. Yumuşacık olduğunu göreceksiniz.

Kaynak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...