9 Kasım 2015 Pazartesi

Vücudu Temizleyen 4 Çay



Vücutta toksik birikmesi, sık rastlanan bir durumdur ve bir çok yolla vücutta toksinler birikebilir. Bu nedenle, bu yazımızda, evinizde, doğal malzemelerle kolayca hazırlayabileceğiniz harika çay tarifleri veriyoruz.

Toksin Attırıcı Ev Yapımı Çaylar

Vücudumuz fazla toksin biriktirdiğinde, bazı yollardan kendini belli edebilir. Derideki bozulmalar ve sık sık soğuk algınlığına yakalanma, bunlar arasındadır. Ayrıca karaciğer problemleri de görülebilir, fakat tüm bu sorunlardan, vücudu düzgün bir şekilde arındırarak kurtulabiliriz.

Vücuttaki toksinlerden düzgün bir şekilde kurtulmak için, doğal arındırıcı yiyecekleri deneyebiliriz. Bunlar etkilerini göstermezse, tedavi amaçlı kullanılan bitkilere başvurabiliriz. Aşağıda, vücudu temizleyecek 4 çay tarifinden bahsedeceğiz.

Bu çayları, 3 haftaya kadar tüketebilirsiniz ve bu çayların içinde şeker kullanmadan, doğal tatlandırıcılar kullanabilirsiniz. Kahvaltıda içtiğiniz çay ve kahveyi bu çaylarla değiştirebilir; veya öğle ve akşam yemeklerinden sonra tüketebilirsiniz.

Bu karışımlar, uygulaması çok kolay olduğu için, pek etkili olmadıklarını düşünebilirsiniz fakat hepsi oldukça etkilidir. Bir bardak kaynar suya, tarifteki kurumuş bitkiden ilave edin; 5-10 dakika boyunca demlenmeye bırakın ve size iyi geleceklerinden emin olarak, şifa niyetine tüketin.



Arındırıcı Kırkkilit Otu

Kırkkilit ve atkuyruğu da denilen bu bitki; nane, meyan kökü, rezene, yeşil anason veya bahçe nanesi bitkilerinin herhangi biriyle karıştırılabilir. Kırkkilit otu ile karıştırılan bu diğer otlardan eşit miktarda kullanarak demlediğinizde; özellikle ciğerlerdeki mukusu temizleyerek, soğuk algınlığını engeller ve sindirime iyi gelir.

Arındırıcı Kekik Çayı

Bu çay, hazımsızlığa ve sinirlere iyi gelmesiyle bilinir. Ayrıca kekik; böbreklerdeki toksinlerin atılmasına yardımcı olan safra kesesi ve karaciğerin çalışmasını düzenler.

Arındırıcı Çilek Yaprağı Çayı


Toksinler vücutta birikince, fazla ürik asit veya gut problemine neden olabilirler, bunun için en iyi çözüm ise çilek yapraklarıdır.

Bu çayı hazırlamak için, eşit miktarda nane, mavi yaban mersini yaprağı, öksürük otu yaprağı ve çilek yaprağını bir bardak kaynar suda demleyin. Bu karışım, ödemlerden kurtulmanıza da yardımcı olacaktır. Bu çaydan, günde bir bardak tüketebilirsiniz.

Arındırıcı Mürver Ağacı Çayı

Mürver ağacı çayı, terleterek ödem atmada birebirdir. Bu nedenle, vücudu toksinlerden arındıran doğal reçetelere dahildir.

Sindirimi kolaylaştırmak için ve sinirleri yatıştırmak için kullanılan bu ottan, karışım hazırlamak için; yeşil anason, mürver ağacı çiçeği, papatya, adaçayı ve uyuzotu bitkilerinden, eşit miktarda alarak, bir bardak suda demleyin. Bu karışımı, diğerlerinden farklı olarak, günde 3 kereye kadar tüketebilirsiniz.

Kaynak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...