12 Kasım 2015 Perşembe

İŞLENMİŞ ET ÜRÜNLERİ SOSİS,JAMBON,SALAM NEDEN KANSEROJEN ?


GELENEKSEL SUCUK ,PASTIRMA NEDEN SAĞLIKLI ?

Nitrat ve nitrit, et ürünlerinde renk stabilitesini sağlamak, mikrobiyal gelişmeyi kontrol altına almak ve kür edilmiş et ürünlerinin karakteristik yapısını oluşturmak amacıyla yaygın bir şekilde kullanılıyor.
Hızlı fermentasyon yapmak için tercih ediliyor genellikle ..
1 günde hazır olması için nitrat ve nitrit kullanılıyor
Et ürünlerinde kullanılan nitrat ve nitrit az olduğunda ürünün rengi değişir.
Ürün bozulmaya başlar.
Ölçüler kaçtığında sorunlar başlıyor..
Nitrat fazla olduğunda, nitrit'i arttırır
Nitritte nitrozaminleri çoğaltır.

NİTROZAMİNLER EN GÜÇLÜ KANSEROJENLERDİR
Yedikleriniz sizi tamamen çok hızlı bir şekilde garantili kanser yapacaktır
Bu yüzden bir çok ülkede sosis,salam ve jambon gibi endüstriyel ,işlem gören et ürünleri tamamen yasaklanmıştır.
Günde şu kadar az yerseniz bir şey olmaz demek tamamen yanlıştır,suçtur.
Azıda kanserojendir çoğuda ..
Vücuda aldığınız bu kanserojen maddeleri sanki doğal olarak dışarı atabiliyorsunuz
Yerleştiği zaman ev sahibi oluyor kiracı değil.
KANSERDEN ÖLÜME GİDEN YOLCULUĞUN BİLETİ BUNLAR..



GELENEKSEL SUCUK VE PASTIRMA 
Tarım Bakanlığı'nın Türk Gıda Kodeksi ;Geleneksel sucuk,
"Büyükbaş ve küçükbaş hayvan etlerinin ve yağlarının kıyma makinesi veya kuterde çekilip, tuz ve baharat ile karıştırıldıktan sonra doğal veya uygun yapay kılıflara doldurularak belirli koşullarda fermentasyon ve kurutma işlemleri uygulanarak nem oranı yüzde 40 ve altına düşürülmüş, kesit yüzeyi mozaik görünümünde olan ısıl işlem uygulanmamış fermente et ürünü." olarak tanımlanıyor.
Sucukta,
toplam et proteini değeri kütlece en az yüzde 16,
kolajen miktarı toplam et proteinlerinin kütlesinde en fazla yüzde 20,
nem miktarının toplam et proteini miktarına oranı 2,5'in altında,
yağ miktarının toplam et proteini miktarına oranı 2,5'in altında,
pH değeri en fazla 5,4 olacak.
Nitrat ve nitrit olmayan geleneksel sucuk ve pastırma ;
fermente et ürünü ve doğal olarak uygun ortamlarda kurutulduklarından dolayı sağlıklı ve güvenilirdirler
Geleneksel sucuk 7 günde hazırlanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...