6 Kasım 2015 Cuma

Minik Mucize: Filizlenmiş tohum...

NEDEN?


24 saat bize yetmiyor. Genel yorgunluk hali düşük verimli yaşamamıza yolaçıyor. Bugünün işini yarına erteleyip duruyoruz. Bu bizi ayrıca mutsuz ediyor. “Akşama hallederim...” diye sabah niyetlenip, akşam sadece bilgisayar, TV ile oyalanıyoruz.

Unutuyoruz; güç bulup gidemediğimiz konserler, kaçırdığımız sergilere hayıflanıp duruyoruz;       çabuk sinirlenip çabuk sabırsızlanıyor, çocuklara yeterince anlayışlı davranamıyoruz diye üzülüyoruz, ve eşimizle konuşurken.....

Her zaman elimizin altında olan fasulye, mercimek, bezelye, nohut, buğday... Bir cam kavanoz ve bir tülbent ile birkaç gün içinde mucizevi bir dönüşüm geçirebilir ve yaşam kalitesini yükseltmekte ve bağışıklık sistemimizi güçlendirmekte dev bir katkı sağlayabilir.

E vitaminin yüksek oranı doğurganlığımızı, kalsiyum oranının yüksekliği kemik yapımızı, enzim çeşitliliği barsak florasını destekler. Ve cildimiz, ve saçlar... liste sayfalar boyunca uzayıp gidebilir..



MUCİZE ?


Fasulye filizlenince vitamin B miktarı tam 7 kat artar.

Vitamin B eksikliği depresyon, yorgunluk, unutkanlık yaratır.

Sinir sistemi ve beyin için ana gıdalardan olan B vitamini ayna zamanda da enerji üretimini de düzenlediği için Boris Becker’in maç öncesi ana besinlerindenmiş.

Tohum filizindeki magnezyum, fosfor, demir, bakır ve çinko oranı taze sebzedekinin 3-7 katıdır.

Buğday tohumundaki E vitamini oranı filizlenmesinin DÖRDÜNCÜ gününde 400 KAT artar.

İspanya’da veterinerler emekliye ayrılan boğaları yulaf filizi ve buğday filizi ile besleyerek yeniden arenaya çıkacak hale getirmekteler.

Ve meşhur kaptan James Cook , tayfalarını azgın deniz kadar zorlayan Skorbut hastalığını fasulye filizi sayesinde yenmiştir.

NE LAZIM?


Evde erzak dolabında zaten var olan fasulye, mercimek, buğday gibi yiyeceklere ilaveten her tür tohum filizlendirilebilir.

Yolunuz bir tohum dükkanına düşmese bile supermarket reyonlarındaki paketlenmiş tohumlar da geniş bir seçenek sunmaktadır: Kırmızı turp, hardal, maydanoz, susam, ıspanak, domates, salatalık, keten tohumu...

5000 yıl önce, çinli tanrı-kral Sheng Nung halkını beslediği maş fasulyesi filizini hazırlamak için gereken maş fasulyesi hemen her süpermarkette paketlerin içinde bizi beklemekte.

NASIL?


Tohum filizlendirmek çocuk oyunu kadar basittir. Hazinesini sabırla içinde tutan tohum “4” unsur, su, oksijen, ısı ve ışıkla birleşince mucize oluşur.
1.
Yaklaşık iki yemek kaşığı kadar malzemeyi yıkayın ve bir gece boyunca cam kavanoz içinde suda bekletin. Tıpkı akşamdan fasulye ıslattığınız gibi.
2.
Malzemenin suyunu süzün, kapağını kapatın ve karanlık bir yerde bekletin.

3.
Sabah ve aksam bol su ile yıkayıp , bir tülbent yardımı ile süzün. Su ile çalkalama gereken oksijeni sağlayacaktır. (Tülbent bulamazsanız eliniz ile parçaların dışarı dökülmesini dikkatlice önleyerek de süzebilirsiniz.) Tekrar kapağını kapatıp karanlıkta bekletin.
4.
İki gün karanlıkta beklettiğiniz malzemeyi günışığı gören bir odaya alın ve iki gün daha sabah ve akşam yıkayıp süzerek filizlenmeye bırakın.
5.
Filizler uzayınca tekrar yıkayıp süzün ve isterseniz hemen tüketin, isterseniz buzdolabında 1-2 gün bekletip gerektikçe kullanın.

KULLANIM ŞEKLİ


Salata, çorba, sulu yemekler, sandviçler, salata sosları içine servis yapmadan önce bir tutam filizlenmiş tohum atmanız sofranıza can katmanız için yeterlidir.

Not:
Bir kaç günlügüne seyahate gitmeniz gerekirse cam kavanozda filizlenmekte olan malzemenizi kavanozu ile birlikte buzdolabına kaldırabilirsiniz. Sıcak ortamda hızlanan, serin ortamda yavaşlayan filizlenme sürecini böylece yavaşlatmış olursunuz. 1-2 gün sonra süreci yeniden başlatmak istediğinizde, malzemenizi yıkayıp süzüp kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Not: Bu makale, bilgi vermek amaçlı hazırlanmıştır. Bir hastalığı doğrudan tedavi edici mahiyeti yoktur. Herhangi bir sağlık sorununuzda, bir ilaç, tedavi ya da desteğe başvurmadan önce uzmanınıza danışmanız önerilir.

 Kaynak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...